E Enjte 19 Nëntor 2020, Elisabeth Borne, Ministre e Punës, Punësimit dhe Integrimit, Thibaut Guilluy, Komisioneri i Lartë për Punësimin dhe Angazhimin e Biznesit shoqëruar nga Sarah EL Haïry, Sekretare e Shtetit për rinia dhe përkushtimi, përuruan platformën "1 i ri, 1 zgjidhje" gjatë një ngjarje nisje të organizuar në CFA Médéric (Paris, arrondissement 17th).
Duke vënë kompanitë në kontakt me të rinjtë që kërkojnë një punë, trajnim ose një mision, kjo platformë do të kontribuojë në vendosjen e sistemeve të planit rinor brenda kornizës së France Relance.

Paraqitur në korrik 2020, plani "1 i ri, 1 zgjidhje" mobilizon një sërë sistemesh për të ndihmuar çdo të ri të gjejë trajnim, punë, mision ose mbështetje që plotëson nevojat e tyre. Me një buxhet prej 6,7 miliardë euro, Qeveria ka trefishuar burimet të përkushtuar për të rinjtë për t'u marrë me krizën. Në mesin e këtyre pajisjeve, një bonus punësimin e 4000 euro për çdo rekrutimin e të rinjve nën 26 vjeç në kontratat e më shumë se 3 muaj. Qëllimi është i qartë: mos lini asnjë të ri pa zgjidhje.

Për të shkuar më tej, vë Ministria e Punës, Punësimit dhe Integrimit

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  12 tetor 2020 Rritni të ardhmen tuaj profesionale me CEP Në funksion të pasojave të krizës shëndetësore në tregun e punës që mund të rezultojë në një rritje të rikualifikimit dhe lëvizshmërisë, këshillat për zhvillimin profesional duken thelbësore.