Print Friendly, PDF & Email

T'i shkruani një mësuesi: çfarë fraze të sjellshme të adoptoni?

Në ditët e sotme, kontakti me një mësues ose profesor përmes emailit është mënyra më e lehtë. Megjithatë, edhe nëse kjo thjeshtësi është një avantazh i çmuar, ndonjëherë hasim vështirësi kur bëhet fjalë për të shkruar këtë email. Një prej tyre është padyshim fraza e sjellshme për t'u adoptuar. Nëse si shumë të tjerë, edhe ju e përjetoni këtë vështirësi, ky artikull është për ju.

Një kujtesë e shkurtër themelore kur flisni me një mësues

Kur i dërgoni një email një profesori ose një mësuesi, është e rëndësishme që të jeni lehtësisht të identifikueshëm përmes tuajit Email. Është me të vërtetë e këshillueshme që të vendosni mbiemrin tuaj direkt në inbox-in e korrespondentit tuaj, në këtë rast profesorit ose mësuesit.

Përveç kësaj, subjekti i e-mail-it duhet të përcaktohet qartë, në mënyrë që korrespondenti juaj të mos humbasë kohë duke e kërkuar atë.

Çfarë civilizimi për një mësues apo një profesor?

Zakonisht në frëngjisht, ne përdorim qytetërimin "Madame" ose "Monsieur" pa mbiemër. Megjithatë, kjo varet nga afinitetet ose gjendja e marrëdhënieve tuaja me korrespondentin tuaj.

Nëse keni ndërveprime shumë të gjera me marrësin e emailit, mund të zgjidhni shprehjen e sjellshme "I nderuar Zotëri" ose "E nderuar Zonjë".

Përveç kësaj, ju gjithashtu keni mundësinë të ndiqni civilizimin e një titulli. Në varësi të faktit nëse korrespondenti juaj është profesor, drejtor apo rektor, mund të thuhet "Zoti Profesor", "Z. Drejtor" ose "Z. Rektor".

LEXO  Shabllon letre për të kërkuar pagimin e pagave tuaja të papaguara

Nëse është femër, lejohet përdorimi i “zonja profesore”, “zonja drejtoreshë” ose “zonja rektore”.

Megjithatë, kini parasysh se nuk është e pranueshme të etiketoni z. ose znj., duke vazhduar me shkurtim, domethënë duke përdorur z. ose znj. Gabimi për të mos bërë është të shkruani "Z.". Njerëzit gabimisht mendojnë se janë përballur me një shkurtim të "Mister". Përkundrazi, është një shkurtim i origjinës angleze.

Mirësjellja përfundimtare për një email profesional drejtuar një mësuesi

Për emailet e biznesit, fraza e fundit e sjellshme mund të jetë një ndajfolje si "Me respekt" ose "Me respekt". Ju gjithashtu mund të përdorni shprehjet e sjellshme "Përshëndetje" ose "Përshëndetje". Është gjithashtu e mundur të përdoret kjo formulë e sjellshme, e cila ndeshet në letrat profesionale: "Ju lutem pranoni, profesor, përshëndetjet e mia".

Nga ana tjetër, për një mësues apo një profesor do të ishte shumë e sikletshme të përdorte shprehjen e sjellshme "Sinqerisht" ose "Sinqerisht". Përsa i përket nënshkrimit, kini parasysh që ne përdorim emrin e parë pasuar nga mbiemri.

Përveç kësaj, për t'i dhënë më shumë kredi email-it tuaj, do të fitoni shumë duke respektuar sintaksën dhe gramatikën. Buzëqeshjet dhe shkurtesat gjithashtu duhet të shmangen. Pas dërgimit të emailit, nëse nuk keni ende përgjigje pas një jave, mund ta ndiqni me mësuesin.