Shprehje të sjellshme: Disa gabime që duhen shmangur!

Letër përcjellëse, letër falenderimi, email profesional... Ka raste të panumërta kur formulat e sjellshme përdoren, si në letrat administrative ashtu edhe në emailet profesionale. Megjithatë, ka kaq shumë shprehje të sjellshme për t'u dorëzuar, të cilat përfshijnë në një email profesional, saqë mund të ngatërrohet shpejt. Në këtë grumbull, ne kemi identifikuar, për ju, disa prej tyre që duhet t'i dëboni. Ato janë vërtet kundërproduktive. Nëse dëshironi të përmirësoni cilësinë e emaileve tuaja profesionale, keni ardhur në vendin e duhur.

Ju lutem më përgjigjeni ose Faleminderit paraprakisht: Format e mirësjelljes që duhen shmangur

Është e gabuar të mendosh se falënderimi paraprak i një eprori ose një klienti do t'i inkurajojë ata të jenë të favorshëm ndaj kërkesës ose kërkesës sonë. Por në realitet, ne falënderojmë vetëm për një shërbim të kryer tashmë dhe jo ndihmën e ardhshme.

Ndërsa jeni në një kontekst profesional, çdo formulë ka rëndësinë e saj dhe nuk duhet neglizhuar ndikimi psikologjik i fjalëve. Ideja është me të vërtetë që të gjenerohet përkushtim me bashkëbiseduesin. Në këtë rast, pse të mos përdoret urdhëresa?

Mund ta përdorni këtë modalitet ndërkohë që jeni të sjellshëm. Në vend që të shkruani "Faleminderit që më përgjigjeni", është më mirë të thoni: "Ju lutem më përgjigjeni" ose më mirë "Dije se mund të më kontaktosh në ...". Me siguri do të mendoni se këto formula janë disi agresive ose me një ton bossy.

E megjithatë, këto janë shprehje shumë tërheqëse të mirësjelljes që i japin personalitet dërguesit të emailit në një mjedis profesional. Kjo është në kontrast me shumë emaile që nuk kanë entuziazëm ose konsiderohen shumë të turpshëm.

LEXO  Si të shkruani në mënyrë efektive në punë?

Formula të sjellshme me ngjyrime negative: Pse t'i shmangni ato?

"Mos hezitoni të më kontaktoni" ose "Ne do të jemi të sigurt që të kontaktojmë përsëri". Këto janë të gjitha shprehje të sjellshme me ngjyrime negative që është e rëndësishme t'i ndaloni nga emailet tuaja profesionale.

Është e vërtetë që këto janë formula pozitive. Por fakti që ato shprehen në terma negativë ndonjëherë i bën ato kundërproduktive. Është vërtetuar vërtet nga neuroshkenca, truri ynë tenton të injorojë mohimin. Formulat negative nuk na shtyjnë në veprim dhe në shumicën e rasteve janë më të rënda.

Pra, në vend që të thoni "Ndjehuni të lirë të krijoni llogarinë tuaj", është më e preferueshme të përdorni "Ju lutemi krijoni llogarinë tuaj" ose "Dijeni se mund të krijoni llogarinë tuaj". Disa studime kanë zbuluar vërtet se mesazhet pozitive të formuluara në modalitetin negativ gjenerojnë shumë pak shkallë konvertimi.

Me ambicien për të angazhuar korrespondentët tuaj në emailet tuaja profesionale. Do të fitoni shumë duke zgjedhur shprehjet afirmative të mirësjelljes. Lexuesi juaj do të ndihet më i shqetësuar për nxitjen ose kërkesën tuaj.