Deri në fund të këtij kursi, ju do të jeni në gjendje të:

  • E di dhe kuptoni se çfarë është një rrjet FTTH dhe rolin e fibrës optike
  • vendosur një rrjet FTTH (brenda dhe jashtë) për një pajtimtar
  • kontrolloj lidhjet optike të bëra
  • Kontrollor performanca e një fije optike

Përshkrim

Një rrjet aksesi FTTH (Fiber to the Home – Fiber to the subscriber) është një rrjet, në fibra optike, i vendosur nga një nyje lidhjeje optike (vendndodhja e pajisjeve të transmetimit të operatorit) në shtëpi private ose ambiente për përdorim profesional.

Fibra optike është një mjet transmetimi i cili ka humbje të ulët dhe gjerësi bande të gjerë në krahasim me mediat e tjera të transmetimit si bakri ose radio. Kjo është arsyeja pse rrjetet e aksesit optik FTTH aktualisht përbëjnë zgjidhjen më të qëndrueshme për ofrimin e shërbimeve shpejtësi shumë të lartëdistanca të mëdha.

Tregtia me fibra praktikohet në fushën tregtare, zyrat e projektimit apo edhe në terren.
domeni i biznesit, profesionet në fjalë janë…

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale →

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Si të automatizoni llogaritë tuaja në Instagram dhe pse?