Print Friendly, PDF & Email

Punonjësit do të duhet të përgatiten për t'u kthyer në zyrë. Nga e mërkura, 9 qershor, data e fazës së tretë të dekonfinimit, telepunimi 100% nuk ​​do të jetë më norma, sipas projekt protokollit të ri shëndetësor dërguar të mërkurën në mbrëmje partnerëve socialë dhe i cili do të diskutohet të hënën e ardhshme me videokonferencë me ministrin du Travail, Elisabeth Borne.

Kriza shëndetësore kërkon që teleworkimi pesë ditë në javë të ishte bërë i detyrueshëm për aktivitetet që mund të kryhen në distancë, nga fundi i tetorit 2020. Që nga fillimi i janarit, kthimi në sit një ditë në javë ishte toleruar. Nga 9 qershori, rregullat do të zbuten më tej. "Ne po u kthejmë punëdhënësve dhe punonjësve për të përcaktuar numrin e ditëve të përshtatshme, por nuk është çështja e heqjes dorë nga telepunimi! Kjo praktikë mbetet e rekomanduar për të luftuar në mënyrë efektive kundër pandemisë ", shpjegoi Elisabeth Borne në Le Parisien.

Numri minimal i ditëve të telepunës për t'u negociuar

Protokolli i ri shëndetësor kërkon që punëdhënësit të vendosin, "Brenda kornizës së dialogut lokal social", një numër minimal i ditëve të punës tele tele në javë, për të

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  URSSAF: për çfarë përdoren kontributet shoqërore?