Print Friendly, PDF & Email

Gabimet drejtshkrimore në punë nuk duhet të banalizohen sepse ato kanë një ndikim negativ në karrierën tuaj profesionale. Punëdhënësit tuaj dhe kontaktet tuaja nuk do t'ju besojnë, gjë që zvogëlon shanset tuaja për përparim. Dëshironi të dini se si perceptohen gabimet drejtshkrimore në punë nga ata që ju lexojnë? Gjeni në këtë artikull.

Mungesa e aftësive

Gjykimi i parë që u vjen në mendje atyre që ju lexojnë është se ju mungojnë aftësitë. Në të vërtetë, duhet thënë se disa gabime janë të pafalshme dhe nuk kryhen më nga fëmijët. Si rezultat, këto nganjëherë mund të pasqyrojnë gabimisht mungesën e aftësive dhe inteligjencës.

Në këtë kuptim, është thelbësore që të kemi një zotërim të mirë të marrëveshjes së shumësit, marrëveshjes së foljes, si dhe marrëveshjes së paskajores. Përveç kësaj, ka gabime të cilat vijnë nën sensin e shëndoshë dhe për këtë arsye inteligjencën. Në këtë kuptim, është e pakonceptueshme që një profesionist të shkruajë "Unë punoj për kompaninë X" në vend të "Unë punoj ...".

Mungesa e besueshmërisë

Njerëzit që ju lexojnë dhe gjejnë gabime në shkrimet tuaja automatikisht do t'i tregojnë vetes se jeni të pabesueshëm. Për më tepër, me ardhjen e dixhitalit, gabimet shpesh përvetësohen me përpjekje mashtruese dhe mashtrime.

Pra, nëse dërgoni email plot gabime, bashkëbiseduesi juaj nuk do t'ju besojë. Ai madje mund të mendojë për ju si një person me qëllim të keq që përpiqet ta mashtrojë atë. Ndërsa nëse do të ishe kujdesur për të shmangur gabimet drejtshkrimore, mund të kesh fituar besimin e saj të plotë. Dëmi do të jetë më i madh nëse është një partner i mundshëm i kompanisë.

LEXO  Shprehje të sjellshme për t'u shmangur në një email profesional

Nga ana tjetër, faqet e internetit që përmbajnë gabime zvogëlojnë besueshmërinë e tyre sepse këto gabime mund të trembin klientët e tyre.

Një mungesë e ashpërsisë

Shtë e kuptueshme të bësh gabime të pakujdesshme kur zotëron përsosur rregullat e bashkimit. Sidoqoftë, këto defekte duhet të korrigjohen gjatë korrigjimit.

Që do të thotë se edhe kur bëni gabime, ju supozohet se duhet t'i korrigjoni ato kur korrigjoni tekstin tuaj. Përndryshe, ju shikoni si një person që i mungon ashpërsia.

Pra, nëse juaji Mail ose dokumenti juaj përmban gabime, është një shenjë neglizhence që tregon se nuk keni marrë kohë për të korrigjuar. Edhe këtu, ata që ju lexojnë do të thonë se është e pamundur t'i besoni dikujt që nuk ka rigorozitet.

Mungesë respekti

Ata që ju lexojnë mund të mendojnë gjithashtu se nuk i respektoni ata sepse janë kujdesur të korrigjoni mesazhet dhe dokumentet tuaja para se t'i dërgoni. Kështu, shkrimi ose transmetimi i një dokumenti të mbushur me sintaksë ose gabime drejtshkrimore mund të konsiderohet si mosrespekt.

Nga ana tjetër, kur shkrimet janë të sakta dhe të pastra, ata që lexojnë do ta dinë që ju keni bërë përpjekjet e nevojshme për t'i transmetuar atyre një tekst të saktë.