Hyrje në Google Takeout dhe My Google Activity

Google Takeout dhe My Google Activity janë dy mjete të fuqishme të zhvilluara nga Google për t'ju ndihmuar të eksportoni dhe menaxhoni të dhënat tuaja personale në internet. Këto shërbime ju japin më shumë kontroll mbi informacionin tuaj dhe ju lejojnë ta mbani të sigurt. Në këtë artikull, ne do të fokusohemi kryesisht në Google Takeout, një shërbim që ju lejon të eksportoni të gjitha të dhënat tuaja të Google në një format lehtësisht të aksesueshëm. Ne do të mbulojmë gjithashtu "Aktiviteti im në Google", një veçori që ju lejon të shikoni dhe menaxhoni aktivitetet tuaja të ruajtura nëpër shërbime të ndryshme të Google.

Burimi: Mbështetja e Google - Google Takeout

Si të përdorni Google Takeout për të eksportuar të dhënat tuaja

Për të eksportuar të dhënat tuaja personale me Google Takeout, ndiqni hapat e mëposhtëm:

 1. Hyni në llogarinë tuaj Google dhe shkoni te Google Takeout.
 2. Do të shihni një listë të të gjitha shërbimeve të Google të disponueshme për eksport. Zgjidhni shërbimet, të dhënat e të cilave dëshironi të eksportoni duke kontrolluar kutitë përkatëse.
 3. Klikoni "Next" në fund të faqes për të hyrë në opsionet e personalizimit.
 4. Zgjidh formatin e eksportimit të të dhënave (p.sh. .zip ose .tgz) dhe mënyrën e dorëzimit (shkarkim direkt, shto në Google Drive, etj.).
 5. Klikoni "Krijo eksport" për të filluar procesin e eksportit. Do të merrni një email kur të dhënat tuaja të jenë gati për t'u shkarkuar.
LEXO  Mailtrack: përmirësoni produktivitetin tuaj duke gjurmuar emailet tuaja

Google Takeout ju jep mundësinë për të zgjedhur shërbimet dhe llojet e të dhënave që dëshironi të eksportoni. Kjo ju lejon të personalizoni eksportin për t'iu përshtatur nevojave tuaja dhe të shkarkoni vetëm të dhënat që ju interesojnë.

Siguria dhe privatësia e të dhënave me Google Takeout

Kur përdorni Google Takeout për të eksportuar të dhënat tuaja, është thelbësore të merrni parasysh sigurinë dhe privatësinë e këtij informacioni. Këtu janë disa këshilla për t'u siguruar që të dhënat tuaja të eksportuara janë të mbrojtura:

 1. Ruani arkivat e të dhënave tuaja në një vendndodhje të sigurt, si p.sh. një hard disk i jashtëm i koduar ose një shërbim i besueshëm i ruajtjes së resë kompjuterike me kriptim të fortë.
 2. Mos i ndani arkivat tuaja të të dhënave me njerëz të paautorizuar ose në platforma të pasigurta. Sigurohuni që të përdorni metoda të sigurta të ndarjes, të tilla si ndarja e mbrojtur me fjalëkalim ose vërtetimi me dy faktorë.
 3. Fshini të dhënat e eksportuara nga pajisja juaj ose shërbimi i ruajtjes në internet pasi të mos keni më nevojë për to. Kjo do të zvogëlojë rrezikun e vjedhjes së të dhënave ose kompromisit.

Google gjithashtu merr hapa për të siguruar sigurinë e të dhënave tuaja gjatë procesit të eksportit. Për shembull, Google Takeout përdor protokollin HTTPS për të enkriptuar të dhënat kur ato transferohen në dhe nga shërbimi.

Menaxhoni të dhënat tuaja personale me "Aktiviteti im në Google".

Aktiviteti im në Google është një mjet i dobishëm për menaxhimin tuaj të dhënat personale në internet. Kjo ju lejon të shikoni dhe kontrolloni informacionin që ndani me Google përmes shërbimeve të tij të ndryshme. Këtu janë disa veçori kryesore të "Aktiviteti im në Google":

 1. Kërko për aktivitete: Përdorni shiritin e kërkimit për të gjetur shpejt aktivitete specifike të ruajtura në llogarinë tuaj të Google.
 2. Fshirja e artikujve: Mund të fshish artikuj individualë ose të shumtë nga historiku i aktivitetit nëse nuk dëshiron t'i mbash më.
 3. Kushtet e Privatësisë : Aktiviteti im në Google ju lejon të konfiguroni dhe personalizoni cilësimet e privatësisë për çdo shërbim të Google, duke përfshirë aktivitetin e regjistruar dhe të dhënat e ndara.
LEXO  Kuptimi i veçorive të Excel: Trajnim falas

Duke përdorur "Aktiviteti im në Google", mund të kuptoni dhe kontrolloni më mirë informacionin që ndani me Google, ndërkohë që keni mundësinë ta fshini nëse është e nevojshme.

Krahasimi midis Google Takeout dhe Aktiviteti im në Google

Megjithëse Google Takeout dhe My Google Activity janë krijuar për t'ju ndihmuar të menaxhoni të dhënat tuaja personale, ato kanë dallime të rëndësishme dhe plotësojnë njëra-tjetrën. Këtu është një krahasim midis këtyre dy mjeteve dhe situatave në të cilat është më mirë të përdoret njëra ose tjetra.

Google Takeout:

 • Google Takeout ka për qëllim kryesisht të eksportojë të dhënat tuaja personale nga shërbime të ndryshme të Google në një format të aksesueshëm.
 • Është ideale nëse doni të mbani një kopje lokale të të dhënave tuaja ose t'i transferoni ato në një llogari ose shërbim tjetër.
 • Google Takeout ju lejon të zgjidhni cilat shërbime dhe lloje të të dhënave të eksportoni, duke ju dhënë më të mirën e personalizimit.

Aktiviteti im në Google:

 • Aktiviteti im i Google ju lejon të shikoni, menaxhoni dhe fshini informacionin që ju ndani me google në shërbimet e saj të ndryshme.
 • Është më i përshtatshëm për të kontrolluar dhe menaxhuar të dhënat e ruajtura në llogarinë tuaj Google në kohë reale, pa pasur nevojë t'i eksportoni ato.
 • Aktiviteti im në Google ofron opsione kërkimi dhe filtri për t'ju ndihmuar të gjeni shpejt aktivitete specifike.

Si përmbledhje, Google Takeout është një zgjedhje e shkëlqyer për eksportimin dhe mbajtjen e të dhënave tuaja personale, ndërsa "Aktiviteti im në Google" është më i përshtatshëm për shikimin dhe menaxhimin e informacionit tuaj në internet. Duke përdorur këto dy mjete së bashku, ju mund të përfitoni nga një kontroll më i madh mbi të dhënat tuaja personale dhe të siguroheni që ato të menaxhohen në një mënyrë të sigurt dhe të përgjegjshme.