• Përcaktoni aktorët qelizor dhe molekular të imunitetit të lindur.
  • Përshkruani mekanizmat që çojnë në eliminimin e patogjenëve.
  • Shpjegoni strategjitë e patogjenëve kundër sistemit imunitar të lindur.
  • Diskutoni ndikimin e gjenetikës dhe mikrobiotës në sistemin imunitar të lindur.
  • Paraqit lidhjet e tij me sistemin nervor qendror dhe imunitetin adaptues.

Përshkrim

Imuniteti i lindur vepron si linja e parë e mbrojtjes dhe mund të shkatërrojë mikroorganizmat pushtues dhe të shkaktojë inflamacion që ndihmon në bllokimin e sulmit të tyre, ditë përpara veprimit të imunitetit adaptiv. Ndërsa imuniteti adaptiv ishte në qendër të shqetësimeve të studiuesve në shekullin e XNUMX-të, zbulimi i sinjaleve të rrezikut ekzogjen ose endogjen është përshkruar kohët e fundit, si dhe veprimi i qelizave të shumta. Ky MOOC përshkruan aktorët dhe të gjithë orkestrën e imunitetit të lindur kundër patogjenëve.