Ky trajnim është i dedikuar për të gjithë personat që dëshirojnë të jetojnë në Francë, ose sapo janë zhvendosur atje dhe dëshirojnë të mësojnë më shumë rreth organizimit dhe funksionimit të vendit tonë.

Me Anna dhe Rayan, do të zbuloni hapat e parë që duhet të ndërmerrni gjatë instalimit tuaj (si të hapni një llogari bankare? Si ta regjistroni fëmijën tuaj në shkollë?, ...), shërbimet e ndryshme publike dhe dobinë e tyre, si dhe referenca praktike për jetoni në Francë (si të lëvizni, çfarë hapash të ndërmerrni për të gjetur një punë? ...).

Ky formacion në shtatë kapituj Dure 3 heures në sekuenca prej disa minutash që mund t'i shihni dhe rishikoni me ritmin tuaj dhe sipas nevojave tuaja.

Ai përbëhet nga një sërë videosh dhe aktivitetesh ndërvepruese. Me kuizet e ofruara gjatë gjithë kursit, ju mund të vlerësoni njohuritë e marra. Rezultatet tuaja nuk ruhen në platformë.