Punonjësit kanë të drejtë të marrin vaktet e tyre në stacionin e punës. Qeveria e Jean Castex publikoi, të Dielën 14 Shkurt në Gazeta Zyrtare, një dekret që hap këtë mundësi mbi një bazë të përkohshme, nga e hëna dhe deri në gjashtë muaj pas përfundimit të gjendjes së urgjencës shëndetësore. Gjendja e urgjencës shëndetësore duhet të përfundojë në 1 Qershor, në mungesë të çdo zgjatjeje, sipas një projekt-ligji të miratuar në 9 Shkurt.

Për të qenë në përputhje me rregullat e distancimit shoqëror, restorantet dhe kafeteritë e ndërmarrjeve kanë kufizuar kapacitetet e tyre të pritjes. Në të njëjtën kohë, i ftohti dhe mbyllja e kafeneve dhe restoranteve të tjera rrisin numrin e njerëzve që hanë vakte në mjediset e ndërmarrjes.

Neni R. 4228-19 i Kodit të Punës rregullon ndalimin e injoruar "Të lejojmë punëtorët të marrin vaktet e tyre në ambientet e caktuara për të punuar". Një dekret i 7 Marsit 2008 krijoi këtë artikull. Siç kujtohet Le Monde, në shumë kompani, rregulloret e brendshme vendosin të njëjtën masë.

"Dekreti i vitit 2008 iu përgjigj një problemi të kushteve të këqija sanitare, shpjegoi për gazetën Régis Bac, kreu i

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  5 këshilla për tu bërë dixhital