Kur vendoseni në Francë, hapja e një llogarie bankare është më së shpeshti një hap i domosdoshëm. Nuk është me të vërtetë e mundur të jetosh pa të: është thelbësore të marrësh para, t'i tërheqësh ato ose pagues produktet dhe shërbimet ... Këtu janë disa këshilla për të hapur një llogari bankare në Francë dhe për të zgjedhur një bankë.

Banka franceze për të huajt

Nëse lëvizni në Francë për të studiuar ose punuar, hapja e një llogarie bankare është thelbësore. Hapat mund të kërkojnë kohë, por janë shumë të dobishme për ata që duan të qëndrojnë për disa muaj ose vite në tokën franceze.

Të huajt që banojnë në Francë duhet gjithashtu të hapin një llogari bankare. Shumë zgjedhin të kthehen në një bankë të huaj për shkak të tarifave më të ulëta. Në të vërtetë, mbajtja e llogarisë suaj në vendin tuaj mund të jetë një vendim i kushtueshëm dhe i padobishëm.

Kohëzgjatja e qëndrimit në Francë është vendimtare për zgjedhjen e ofertës dhe të bankës. Banorët e huaj nuk do të lëvizin në të njëjtat banka apo përfitime nëse ata kanë planifikuar të qëndrojnë më shumë ose më pak se një vit në tokën franceze.

Kushtet për hapjen e një llogarie në një bankë franceze

Ata që dëshirojnë të hapin një llogari bankare si shtetas të huaj, do të kërkohet të paraqesin një ID të fotografisë zyrtare. Prandaj mund të jetë një pasaportë. Mund të kërkohet dokumenta të tjera që justifikojnë identitetin e aplikantit. Kjo ndodh sidomos kur këto të fundit nuk mund ose nuk duhet të shkojnë fizikisht në një agjenci (bankat në internet, për shembull). Personi duhet të jetë i moshës dhe nuk duhet të ndalohet.

Do të kërkohet edhe prova (duke justifikuar adresën e vendbanimit në Francë). Dokumente të caktuara që justifikojnë situatën e tij financiare të tilla si kontrata e punës ose dëshmi e të ardhurave gjithashtu mund të priten. Bankat franceze rrallë autorizojnë mbitërheqjet në këto llogari bankare.

Hapni një llogari bankare për më shumë se një vit

Sot bankat mund të jenë tradicionale dhe për këtë arsye fizike, ose digjitalizuar plotësisht siç është rasti i bankave në internet. Ofertat e tyre janë të ndryshme dhe duhet të krahasohen gjithmonë.

Bankat tradicionale franceze

Për shtetasit e huaj, më e thjeshta është zakonisht të kërkojë këshillën e një banke tradicionale franceze, veçanërisht nëse nuk i plotëson kriteret e pritura nga bankat në internet. Njerëzit që duan të hapin një llogari bankare duhet të banojnë në Francë dhe jo vetëm të jenë atje për turizëm.

Bankat e mëdha që operojnë në Francë Societe Generale, BNP Paribas, Credit Agricole, Crédit Mutuel apo HSBC janë të gjitha bankat që mund të kërkohet nga shtetasit e huaj. Fakti i thjeshtë për të shkuar direkt në agjenci me një kartë identiteti, si dhe dëshmi e identitetit dhe të ardhurave mund të jetë e mjaftueshme për të hapur një llogari bankare.

Bankat online

Ajo që ju duhet të dini rreth bankave në internet është se ata më shpesh kërkojnë parapagues që të ketë një llogari bankare nga një bankë franceze. Kjo u lejon atyre të verifikojnë identitetin e mbajtësit dhe të mbrojnë veten nga mashtrimet. Çdo person që dëshiron të hapë një llogari bankare në Francë duhet të ketë qenë fizikisht në një bankë franceze. Nëse klienti nuk ka një llogari, ai duhet së pari të kthehet në një bankë fizike franceze për të hapur një të parë. Ai pastaj do të jetë i lirë të aplikojë për një bankë në internet për ta ndryshuar atë.

Të huajt që banojnë në Francë për të punuar ose vazhduar studimet e tyre do të jenë në gjendje të kthehen në bankat franceze në internet. Ata janë ideale për shtetasit e huaj që ata janë më të lirë. Shumica e tyre ofrojnë oferta falas dhe pranojnë konsumatorët e të gjitha kombësive për aq kohë sa ata mund të justifikojnë vendbanimin e tyre në Francë.

Bankat në internet zakonisht kanë disa kushte, megjithëse disa janë më të vështira se të tjerat. Më shpesh, pajtimtari duhet të jetë në moshë ligjore, të banojë në Francë dhe të ketë dokumentet e nevojshme mbështetëse (identitetin, vendbanimin dhe të ardhurat). Këto banka në internet janë: Fortuneo, ING Direct, Monabanq, BforBank, Hello Bank, Axa Banque, Boursorama

Hapni një llogari bankare për më pak se një vit

Kjo situatë më së shpeshti ka të bëjë me studentët dhe studentët e Erasmus që vijnë vetëm në Francë për disa muaj. Prandaj këta shtetas të huaj kërkojnë një bankë franceze për të hapur një llogari dhe për të shpëtuar taksat bankare (duke shmangur komisionet e tranzicionit nga vendet e huaja). Në të vërtetë, për këta studentë, komisionet për pagesa dhe tërheqje janë aq të larta sa që ata kanë nevojë për të hapur një llogari bankare me banim në Francë.

Bankat në internet nuk ofrojnë një zgjidhje të përshtatur për këto shtetas. Bankat tradicionale mbeten zgjidhjet më të mira për hapjen e një llogarie bankare kur kohëzgjatja e qëndrimit është më pak se një vit.

Hapni një llogari bankare në Francë, ndërsa jetoni jashtë

Të huajt që nuk jetojnë në Francë mund të kenë nevojë të marrin një llogari bankare në Francë. Bankat në internet nuk ofrojnë këtë lloj të ofertës. Shumë banka tradicionale franceze gjithashtu refuzojnë të hapin këto llogari. Pak zgjidhje mbeten.

E para është që të drejtoheni në një bankë tradicionale për të huajt. Disa pranojnë klientë që nuk banojnë në Francë. Në internet, vetëm një e lejon atë dhe ajo është HSBC. Ata gjithashtu mund të shkojnë në një degë dhe të kontaktojnë Société Générale ose BNP Paribas. Caisse d'Épargne dhe Crédit Mutuel gjithashtu mund të afrohen.

Më në fund, një zgjidhje e fundit është në dispozicion për rezidentët e huaj: ajo është banka N26. Shtë një bankë gjermane që shtrihet në disa vende. Për t'u pajtuar, duhet të banoni në një nga vendet e mëposhtme: Franca, Gjermania, Irlanda, Austria, Spanja, Italia, Belgjika, Portugalia, Finlanda, Hollanda, Letonia, Luksemburgu, Lituania, Sllovenia, Sllovakia, Estonia dhe Greqia . Nëse është një RIB gjerman, ligji efektiv i diskriminimit bankar në Evropë detyron institucionet franceze ta pranojnë atë. Kjo alternativë mund të provojë të jetë interesante në shumë situata.

për të përfunduar

Hapja e një llogarie bankare në Francë mund të duket e komplikuar. Megjithatë, kjo praktikë ka tendencë të thjeshtësohet gjatë viteve, veçanërisht për të huajt. Bankat franceze janë të detyruara të njohin klientët e tyre. Ata po përpiqen t'u japin atyre zgjidhje të thjeshta për të hapur llogarinë e tyre të huaj.