A mund ta vlerësojmë përbërjen kimike të një kampioni në pak sekonda dhe pa e prekur atë? Identifikoni origjinën e saj? Po ! Kjo është e mundur, duke kryer marrjen e një spektri të kampionit dhe përpunimin e tij me mjete kimiometrike.

Chemoocs ka për qëllim t'ju bëjë autonome në kimiometri. Por përmbajtja është e dendur! Kjo është arsyeja pse MOOC është ndarë në dy kapituj.

Ky është Kapitulli 2. Ai mbulon metodat e mbikëqyrura dhe vërtetimin e metodave analitike. Ngacmuesi i mësipërm jep më shumë detaje mbi përmbajtjen. Nëse jeni fillestar në kimiometrinë, ju këshillojmë të filloni me kapitullin 1, që trajton metodat e pambikëqyrura, të ndiqni kurset e para dhe kështu të keni parakushte më të mira për këtë kapitull 2 ​​të Chemoocs.

Chemoocs është i orientuar drejt aplikacioneve më të përhapura të spektrometrisë afër infra të kuqe. Sidoqoftë, kimiometria është e hapur për fusha të tjera spektrale: infra të kuqe të mesme, ultravjollcë, të dukshme, fluoreshencë ose Raman, si dhe shumë aplikacione të tjera jo-spektrale. Pra, pse jo në fushën tuaj?

Ju do të aplikoni njohuritë tuaja duke kryer ushtrimet tona të aplikimit duke përdorur softuerin ChemFlow, falas dhe të aksesueshëm nëpërmjet një shfletuesi të thjeshtë interneti nga një kompjuter ose smartphone. ChemFlow është krijuar për të qenë sa më miqësor dhe intuitiv që të jetë e mundur. Kështu, nuk kërkon ndonjë njohuri programimi.

Në fund të këtij mooc, ju do të keni fituar njohuritë e nevojshme për të përpunuar të dhënat tuaja.

Mirë se vini në botën magjepsëse të kimiometrisë.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  12 tetor 2020 Rritni të ardhmen tuaj profesionale me CEP Në funksion të pasojave të krizës shëndetësore në tregun e punës që mund të rezultojë në një rritje të rikualifikimit dhe lëvizshmërisë, këshillat për zhvillimin profesional duken thelbësore.