Ky kurs është i destinuar për njerëzit e interesuar në kirurgjinë e obezitetit, ose sepse ky trajtim është duke u planifikuar për veten e tyre ose për një person të dashur, ose edhe sepse, si profesionistë të kujdesit shëndetësor, ata do të donin të dinin më shumë. Ky kurs mbulon indikacionet, efikasitetin, kufizimet dhe rreziqet, përgatitjen dhe teknikat e këtij operacioni.

Historitë e Gaëlle, Julie dhe Paul do t'i ndiqni në formën e skicave; ju do të përgjigjeni në kuize dhe do të ndiqni përgjigjet e ekspertëve në formë video.