→→→Mos e humbisni këtë mundësi për t'u stërvitur falas, sepse kjo mundësi mund të zhduket në çdo kohë.←←←

Bota pak e njohur e konsulencës së biznesit

Profesioni i konsulentit ngre shumë pyetje. Çfarë bëjnë saktësisht këto praktika private? Pse bizneset i përdorin shërbimet e tyre?

Firmat konsulente janë ofrues të jashtëm shërbimesh të punësuar herë pas here nga kompanitë. Misioni i tyre? Sillni ekspertizë më të avancuar në Zgjidh probleme të sakta strategjike ose operacionale.

Keni nevojë për një udhërrëfyes të ri? Për të optimizuar disa procese? Për të realizuar një projekt kompleks? Këtu hyjnë këta specialistë. Perspektiva e tyre e freskët dhe aftësitë e synuara janë një pasuri e vërtetë.

Megjithatë, jo të gjitha firmat janë të njëjta. Disa fokusohen në fusha shumë teknike si IT, të dhënat ose siguria kibernetike. Ndërsa të tjerët ofrojnë më shumë mbështetje globale menaxheriale mbi strategjinë dhe organizimin.

Por cilido qoftë shtrirja e tyre e ndërhyrjes, arsyeja e ekzistencës së tyre mbetet e njëjtë. Sigurimi i kompanive kliente me ekspertizë më të avancuar thelbësore për zhvillimin e tyre. Mbështetje e vlefshme në ekonominë tonë të globalizuar dhe vazhdimisht në ndryshim.

Llojet e ndryshme të firmave konsulente

A keni vendosur të filloni si një konsulent i pavarur? Te lumte ! Por përpara se të krijoni strukturën tuaj, duhet të zgjidhni me kujdes pozicionimin e saj. Sepse firmat konsulente mbulojnë realitete shumë të ndryshme.

Nga njëra anë, ju mund të zgjidhni një firmë këshilluese për strategji dhe menaxhim. Prandaj, shumë popullor, por kini kujdes, është gjithashtu një nga vendet më konkurruese. Puna jote? Mbështetni kompanitë në orientimet e tyre kryesore strategjike. Dhe mbështesni ata në transformimin e tyre organizativ. Një sfidë e tmerrshme që kërkon aftësi të forta këshilluese!

Një tjetër opsion: specializohuni në ekspertizën teknike ultra-prerëse. Për shembull cloud, shkenca e të dhënave, siguria kibernetike… Zonat me kërkesa të larta për momentin. Por kini kujdes, do t'ju duhet absolutisht t'i zotëroni këto teknologji nga A në Z për të bindur.

Ose pse të mos lëvizni drejt një firme të specializuar hiper-specializuar? Duke u fokusuar në një sektor specifik aktiviteti, një lloj shërbimi apo edhe një teknologji në zhvillim. Nëse gjeni boshllëkun e duhur, mund të dilni lehtësisht.

Edhe pse çdo rrugë ka sfidat e veta, përcaktimi i pozicionimit të duhur që në fillim është vendimtar. Ky është çelësi për të tërhequr klientët tuaj të ardhshëm dhe për të nisur biznesin tuaj të pavarur të konsulentëve!

Misionet dhe shërbimet e ofruara

Pasi të jetë përcaktuar lloji i firmës suaj, duhet të mendoni për misionet dhe shërbimet që do të ofroni. Sepse kjo është ajo që do të përcaktojë klientët dhe të ardhurat tuaja të ardhshme.

Nëse zgjidhni këshillimin për strategjinë, ndërhyrjet tuaja do të fokusohen në çështjet kryesore. Përcaktoni një plan të ri veprimi, optimizoni proceset, riorganizoni ekipet... Me pak fjalë, mjaftueshëm për të rritur performancën e përgjithshme të kompanisë. Misione shpërblyese por që kërkojnë kohë.

Në rastin e ekspertizës teknike, nga ana tjetër, ju do të caktoni më tepër në projekte specifike dhe të kufizuara. Të tilla si vendosja e një mjeti të ri IT, zbatimi i një strategjie të sigurisë kibernetike apo edhe analiza e të dhënave. Shërbime të synuara, por të përsëritura.

Së fundi, për një firmë të specializuar ultra të specializuar, shërbimet tuaja do të marrin një dimension më të personalizuar. Pavarësisht nëse përqendroheni në një industri të caktuar, një lloj ndërhyrjeje specifike ose një teknologji në zhvillim, do të shiheni si ekspert absolut. E cila do t'ju lejojë të faturoni në përputhje me rrethanat!

Edhe pse çdo opsion ka avantazhet e veta, merrni kohë për të vlerësuar aftësitë, qëllimet dhe orekset tuaja. Oferta juaj e shërbimit duhet të jetë në përputhje me pozicionimin tuaj. Bazat për besnikërinë e qëndrueshme të klientit.

Konsultimi i procedurave të rekrutimit

Tani që llojet e firmave dhe shërbimeve janë të qarta, le të përqendrohemi në një aspekt thelbësor: rekrutimin. Sepse si punësohen konsulentët nga firmat?

Në realitet, dy modalitete kryesore bashkëjetojnë. Rekrutimi në profil fillimisht, si në çdo kompani. Ju aplikoni për një ofertë, kaloni intervistat dhe testet tradicionale, pastaj nëse rekrutoheni, ju integroni ekipet e firmës në një bazë afatgjatë.

Por edhe konsultimi ka specifikën e vet: rekrutimi në misione të përkohshme. Në këtë rast, ju punësoheni për një kohëzgjatje dhe projekt specifik me një klient të caktuar. Pasi të përfundojë shërbimi, është fundi i bashkëpunimit... ose jo, nëse paraqitet një mundësi e re!

Kjo mënyrë shumë fleksibël funksionimi ofron përparësi të shumta. Për firmën, kjo e bën të lehtë shtimin e burimeve të ekspertëve sipas nevojës. Ndërsa për ju, një konsulent, është siguria për të mbetur gjithmonë i sfiduar në misione të ndryshme.

Nuk ka nevojë të zgjidhni përfundimisht një anë që në fillim. Shumë konsulentë lundrojnë rregullisht midis këtyre dy modeleve gjatë karrierës së tyre dhe objektivave të tyre aktuale. Gjëja kryesore është të kuptoni qartë këto specifika të rekrutimit përpara se të filloni.

Jeta si konsulent: kontrata, shpërblimi, personaliteti

Pasi të jeni rekrutuar nga një firmë, cili do të jetë realiteti juaj i përditshëm si konsulent? Aspektet thelbësore si kontratat, shpërblimi dhe profili juaj personal do të ndikojnë shumë në përvojën tuaj.

Në anën e kontratës së pari mbizotërojnë tre formula: çmimi fiks, asistenca menaxheriale/teknike dhe koha e caktuar materiale (TMA). Secila me avantazhet dhe kufizimet e veta, qoftë në aspektin e ritmit të punës, faturimit apo edhe marzhit për firmën.

Pastaj vjen çështja e shpërblimit. Kjo ndryshon jashtëzakonisht në varësi të llojit të firmës, nivelit tuaj të përvojës dhe ekspertizës suaj. Dhe sigurisht, nëse jeni punonjës me kontratë të përhershme ose kontraktues i pavarur. Firmat më të mëdha përgjithësisht ofrojnë pagat më të mira… me koston e një ritmi shumë të shpejtë pune.

Por përtej aspekteve kontraktuale, për të pasur sukses në konsultim, do t'ju duhet gjithashtu të keni profilin e duhur. Kurioziteti, aftësia për t'u përshtatur, menaxhimi i stresit, aftësitë ndërpersonale... Kaq shumë aftësi të buta që janë thelbësore për të evoluar me qetësi në këtë mjedis në ndryshim dhe kërkues.

Marrja e kohës për të analizuar këto parametra të ndryshëm do t'ju lejojë të gjeni ekuilibrin e duhur. Mes shpërblimit, presionit, misioneve stimuluese dhe zhvillimit personal. Çelësi për një karrierë të qëndrueshme dhe përmbushëse në botën emocionuese të konsulencës!

Hyrja në konsultim: sfidat dhe mundësitë

Tani jeni të informuar mirë për aspektet e ndryshme të profesionit të konsulentit. Mbetet të kemi një vizion të përgjithshëm të sfidave kryesore që duhen përballuar, por edhe të mundësive të jashtëzakonshme që ofron ky sektor.

Që në fillim, vështirësia kryesore do të jetë të dallosh në një mjedis hiper-konkurrues. Pavarësisht nëse po krijoni firmën tuaj ose po aplikoni për marka prestigjioze, ekspertiza dhe personaliteti juaj duhet të bëjnë ndryshimin.

Një sfidë tjetër e madhe: të jesh në gjendje të vazhdosh me një ritëm shpesh të qëndrueshëm të punës. Shërbimi pas shërbimit, projektet do të ndjekin njëri-tjetrin me një ritëm marramendës. Një ritëm që shpejt mund të bëhet rraskapitës nëse nuk jeni në gjendje të matni siç duhet përpjekjet tuaja.

Por nga ana tjetër, të qenit konsulent do të ketë pjesën e vet të shpërblimeve të rezervuara për ju. Mundësi të pabesueshme mësimi gjatë punës në projekte të ndryshme dhe sfiduese. Pa harruar një nivel përgjithësisht shumë tërheqës shpërblimi për elementët më të mirë.

Së fundi, një firmë konsulence nënkupton gjithashtu një jetë profesionale të lëvizshme dhe fleksibël. Në varësi të misioneve, do të jeni në gjendje të alternoni mjediset e klientëve dhe sektorët e aktivitetit. Një mjedis ideal për kureshtarët dhe ata që duan përvoja të pasura!

Prandaj, këshilli nuk i bën njerëzit vetëm ziliqarë. Por si çdo gjë, suksesi do të vijë me koston e motivimit, përshtatshmërisë dhe këmbënguljes suaj. Pra, a jeni gati për të marrë përsipër sfidën?