Trajnim premium plotësisht falas i OpenClassrooms

Si mund të fitojnë hakerat akses me qëllim të keq në aplikacionet në ueb dhe me cilat sfida sigurie përballen zhvilluesit dhe integruesit e aplikacioneve në ueb çdo ditë?

Nëse po i bëni vetes këto pyetje, atëherë ky kurs është për ju.

Testimi i penetrimit është një metodë popullore vlerësimi për organizatat që duhet të testojnë faqet e internetit dhe aplikacionet e tyre kundër sulmeve.

Ekspertët e sigurisë kibernetike marrin rolin e sulmuesve dhe kryejnë testimin e depërtimit për klientët për të përcaktuar nëse një sistem është i prekshëm ndaj sulmit. Gjatë këtij procesi, dobësitë shpesh zbulohen dhe raportohen te pronari i sistemit. Pronari i sistemit më pas mbron dhe siguron sistemin e tij kundër sulmeve të jashtme.

Në këtë kurs, ju do të mësoni se si të kryeni një test të depërtimit të aplikacionit në internet nga A në Z!

Përgjegjësitë tuaja përfshijnë identifikimin e dobësive në aplikacionin në internet të klientit dhe zhvillimin e kundërmasave efektive në bashkëpunim me klientin sipas procedurave të një testuesi profesional të penetrimit. Ne njihemi me mjedisin në të cilin funksionon aplikacioni në internet, analizojmë përmbajtjen dhe sjelljen e tij. Kjo punë paraprake do të na lejojë të identifikojmë dobësitë e aplikacionit në internet dhe të përmbledhim rezultatet përfundimtare në një formë të qartë dhe koncize.

A jeni gati t'i bashkoheni botës së zbulimit të ndërhyrjeve në ueb?

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale→