Mbani kontakt me kompaninë tuaj

Un ndalimi i punës sepse sëmundja e gjatë nuk duhet të shndërrohet në izolim shoqëror dhe profesional. Kthimi në punë është përgatitur paraprakisht.

"Mbajtja e kontaktit me disa kolegë të besuar bën të mundur qëndrimin në hap me jetën e kompanisë, gjë që do të lehtësojë kthimin në punë", tregon Monique Sevellec, psikosociolog që drejton një sistem për të ndihmuar kthimin në punë Institut Curie (Paris).

Edhe nëse nuk është një detyrim, informojë eprorët e tij dhe departamentin e burimeve njerëzore (HRD) i evolucionit të gjendjes së tij shëndetësore mund të jetë i dobishëm.

Psikologjikisht, është një mënyrë për të projektuar veten drejt sëmundjes pas sëmundjes. Kjo gjithashtu lejon që punëdhënësi të parashikojë më mirë kthimin e punonjësit.

Vizita para rifillimit: bëni një vlerësim të situatës tuaj

Vizita para rifillimit ndjek të njëjtën logjikë: kryer me mjekun e punës gjatë pushimit mjekësor, ka për qëllim të vlerësojë situatën tuaj, përgatituni për kthimin tuaj në punë dhe, nëse është e nevojshme, përshtatni tuajin

 

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  [Kthehu në shkollë] - Përgatituni për kthimin tuaj në punë tani!