Mbetjet janë bërë një plagë e vërtetë në Francë. Më shumë se 50 kg ushqim hidhen çdo vit, kur mund të hahet pa rrezik. Për të luftuar kundër mbetjeve, ka disa zgjidhje online. Ne gjejmë faqet kundër mbetjeve që shesin produkte të pashitura, aplikacione me të njëjtin koncept si dhe dyqane ushqimore. Në këtë përmbledhje, ne do t'ju tregojmë zgjidhjet më të mira në internet kundër mbetjeve.

Cila është qasja online kundër mbetjeve?

La qasje kundër mbeturinave online është t'i jepet fund shpërdorimit të produkteve ushqimore, duke rishitur artikujt e pashitur. Për këtë janë nisur projektet online. Këto janë aplikacione celulare dhe faqe interneti që ofrojnë shitjen e produkte që nuk mund të shfaqen në dritare. Këto produkte vijnë nga klasifikimi i kryer nga supermarketet. Këto mund të jenë produkte që po i afrohen datës së skadencës, produkte të deformuara ose produkte që përmbajnë një defekt. Për të ruajtur reputacionin e saj, një zonë të madhe nuk mund të shesë këtë lloj produkti.

Ky është vendi ku zgjidhje online kundër mbetjeve. Këto faqe dhe aplikacione mbledhin produktet e refuzuara nga supermarketet dhe i ofrojnë ato për shitje në internet me çmime të zbritura. Kjo qasje do të inkurajoni konsumatorët të blejnë artikuj të pashitur, duke qenë se nuk janë të shtrenjta dhe të cilësisë së shkëlqyer.

LEXO  Optimizoni sigurinë e TI-së përmes monitorimit

Cilat janë zgjidhjet më të mira në internet kundër mbetjeve?

Ajo ekziston sot një mori zgjidhjesh kundër mbetjeve në internet. Më të përshtatshmet prej tyre janë aplikacionet celulare. Nëse vërtet dëshironi të luftoni kundër mbeturinave, është më mirë ta bëni blerjen në një pika e shitjes kundër mbetjeve. Kjo do t'ju lejojë të zbuloni produktet si dhe gjendjen e tyre, të cilat do të klasifikohen në rafte si në një dyqan ushqimor tradicional. Për t'ju kursyer udhëtimin, disa dyqane ushqimore kundër mbeturinave ofrojnë shpërndarje në shtëpi. Ka edhe faqe të shitjes online kundër mbetjeve me të njëjtin parim të dyqaneve ushqimore. Për ta përmbledhur, këtu janë 3 nga zgjidhjet më të mira në botë kundër mbetjeve onlinent, të dish :

  • Shumë mirë për të shkuar : është një aplikacion celular shumë praktik, i cili ju lejon të blini shporta kundër mbetjeve. Ky aplikacion ofron shporta me tregtarë pranë jush, për t'ju lejuar t'i merrni ato me lehtësi,
  • Ne kundër mbetjeve: ky dyqan ushqimor me një koncept unik ofron shitjen e produkteve të pashitura të të gjitha llojeve. Këto produkte shiten me një çmim 30% më të ulët se çmimi i tregut,
  • Willyantigaspi: kjo faqe është vendi më i njohur dhe më i vlerësuar kundër mbetjeve në Francë. Këto produkte janë të freskëta dhe të cilësisë së mirë. Me blerjen e një shporte mbi 29 euro. Ju do të keni të drejtë për dërgesë falas si një ofertë e mirëseardhur.

A është një ide e mirë të blini shporta të mbeturinave ushqimore në internet?

Siç mund ta keni kuptuar mirë, ka shumë zgjidhje kundër mbetjeve. Disa ofrojnë shporta surprizë, të cilat tregtari është përgjegjës për t'i kompozuar me mallrat e tij të pashitura. Kjo zgjidhje nuk është shumë praktike, sepse konsumatori nuk e di se çfarë lloj produkti do të marrë. Në disa raste, ai mund të marrë produkte që ai nuk mund t'i përdorë ose që nuk korrespondojnë me dietën e tij. Për shembull, një vegjetarian mund të marrë ftohje nga supermarketi, të cilat do të jenë krejtësisht të padobishme për të. Më pas ai do të duhet të gjejë një mënyrë për ta hequr qafe atë.. Prandaj, qasja kundër mbetjeve do të ketë dështuar.

LEXO  Anatomia e drurit

Autre pikë negative e shportës surprizë kundër mbetjeve është se ndonjëherë produktet që përmban nuk janë më të freskëta. Kjo kryesisht ka të bëjë me frutat, perimet dhe mishin. Bazuar në reagimet e konsumatorëve, disa tregtarë po rrëshqasin fruta dhe perime të kalbura në shportën e tyre. Në vend që të shpenzoni 4 euro për të blerë një shportë të padobishme, të cilën do ta hidhni në fund, është më mirë t'i shpenzoni për blerjen e produkteve që do të konsumoni.

Cilat zgjidhje të tjera online kundër mbetjeve ekzistojnë?

Përveç aplikacioneve, faqeve të internetit dhe dyqaneve ushqimore që shesin artikuj të pashitur, ka edhe mjete praktike për të shmangur mbeturinat. Ndër këto mjete janë aplikacione celulare kundër mbeturinave që ju ndihmojnë të menaxhoni blerjet tuaja. Këto aplikacione mund sajoj menytë kundër mbetjeve në varësi të produkteve që keni në frigorifer. Mund të aktivizoni sinjalizimet për t'u njoftuar kur një produkt në frigorifer arrin DLC-në e tij. Kështu, do të jeni gjithmonë të sigurt që do të konsumoni atë që keni blerë. Shkarkoni këtë lloj aplikacionesh ju do të parandalojë hedhjen e ushqimit.

Ka edhe aplikacione që ju shpjegojnë si të ruani çdo lloj ushqimit. Duke u ofruar atyre një ruajtje më të mirë, ju do të jeni në gjendje t'i mbani produktet tuaja të freskëta për një kohë të gjatë. Përveç ruajtjes së freskisë së ushqimit, këto metoda të ruajtjes sigurojnë ruajtjen e të gjitha vitaminave dhe lëndëve ushqyese të tyre.

Përmbledhje rreth zgjidhjeve online kundër mbetjeve

Zgjidhja më e njohur në internet kundër mbetjeve është faqja Willyantigaspi. Kjo ju jep akses në një përzgjedhje të gjerë të produkteve të pashitura, të cilat janë ende të freskëta. Çmimet e produkteve janë ulur me të paktën 50%, gjë që do t'ju lejojë të bëni kursime të mëdha. Ne anti-gaspi është gjithashtu një dyqan ushqimor cilësor, i cili ofron produkte të freskëta, por çmimi ndonjëherë është i lartë. Për blini produktet më të mira të pashitura me çmimin më të mirë, ju duhet konsultohuni me disa site kundër mbetjeve. Ne nuk ju rekomandojmë të blini një shportë, sepse rrezikoni të përfundoni me produkte që nuk ju nevojiten domosdoshmërisht.

LEXO  07| Çfarë ndodh në fund të kursit të trajnimit?

Blini Tani produktet tuaja të pashitura në dyqan ushqimor ose në një aplikacion që shfaq produktet me çmimet e tyre. Dhe për të përsosur qasjen tuaj kundër mbetjeve dhe për të adoptuar konsum të përgjegjshëm, duhet të ndryshoni zakonet tuaja. Përpara se të bëni blerje, provoni së pari përgatisni një pjatë me atë që keni tashmë në frigorifer. Gjeni këshilla të reja për t'i mbajtur produktet tuaja sa më gjatë që të jetë e mundur për të shmangur hedhjen e tyre. Këto gjeste të vogla të padëmshme do t'ju lejojnë marrin pjesë në luftën kundër mbetjeve.