Esport është praktika konkurruese e një videolojë. Kjo praktikë vë në pikëpyetje dhe ngre shumë pyetje: a është e mundur të cilësohet si sport? Si të mbrohen lojtarët? Si të njohim aftësitë e tyre dhe t'i zhvillojmë ato? A është esport një levë për përfshirje apo përjashtim? A është i qëndrueshëm modeli ekonomik i esport? Cila është ankorimi i saj territorial apo lidhja e saj me komunitetet? Dhe së fundi, një pyetje e përforcuar nga kriza shëndetësore e vitit 2020, a do të rinovojë esporti marrëdhënien tonë me praktikën sportive apo me konsumin e shfaqjeve sportive?

MOOC "të kuptuarit e esport dhe sfidat e tij" synon të paraqesë gjendjen e kërkimit universitar për të gjitha këto pyetje. Ne ofrojmë një kurs trajnimi gjatë të cilit do të përfitoni nga pikëpamjet dhe dëshmitë e ekspertëve nga aktorët e sektorit, por edhe aktivitete që do t'ju lejojnë të testoni njohuritë tuaja dhe t'i provoni ato vetë.esport.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Zbuloni 10 mënyra për të fituar para në internet