Përfitimet e shkurtoreve të tastierës në Gmail

Përdorimi i shkurtoreve të tastierës në Gmail për biznes mund t'ju kursejë kohë të vlefshme dhe të përmirësojë efikasitetin e punës. Shkurtoret e tastierës janë kombinime tastesh që ju lejojnë të kryeni shpejt veprime specifike pa pasur nevojë të lundroni nëpër meny ose të përdorni miun.

Duke zotëruar shkurtoret e tastierës Gmail, do të mund t'i kryeni më shpejt detyrat tuaja të përditshme, duke liruar më shumë kohë për aktivitete më të rëndësishme. Për më tepër, përdorimi i shkurtoreve të tastierës mund të zvogëlojë gjithashtu lodhjen dhe tendosjen e muskujve që lidhen me përdorimin e zgjatur të miut.

Për të filluar përdorimin e shkurtoreve të tastierës në Gmail, fillimisht duhet t'i aktivizoni ato. Hyni në cilësimet e llogarinë tuaj Gmail, më pas klikoni në skedën "Shiko të gjitha cilësimet". Në seksionin "Shkurtoret e tastierës", kontrolloni kutinë "Aktivizo shkurtoret e tastierës" dhe ruani ndryshimet tuaja.

Pasi të aktivizohen tastet kryesore, mund të filloni t'i përdorni për të përmirësuar produktivitetin tuaj dhe për të kursyer kohë në punën tuaj të përditshme.

Disa shkurtore thelbësore të tastierës Gmail që duhet të dini

Këtu janë disa shkurtore të tastierës Gmail që do t'ju ndihmojnë të punoni më shpejt dhe me efikasitet në biznes.

  1. Hartoni një e-mail të ri: shtypni “c” për të hapur një dritare të re të kompozimit të e-mail.
  2. Përgjigju emailit: Kur shikoni një email, shtypni "r" për t'iu përgjigjur dërguesit.
  3. Përgjigjuni të gjithë marrësve të një emaili: Shtypni "a" për t'iu përgjigjur të gjithë marrësve të një emaili.
  4. Përcillni një email: shtypni “f” për të përcjellë emailin e zgjedhur te një person tjetër.
  5. Arkivoni emailin: shtypni "e" për të arkivuar emailin e zgjedhur dhe për ta hequr atë nga kutia juaj hyrëse.
  6. Fshi emailin: shtypni “#” për të fshirë emailin e zgjedhur.
  7. Shënoni një email si të lexuar ose të palexuar: Shtypni "Shift + u" për të shënuar një email si të lexuar ose të palexuar.
  8. Kërkoni në kutinë tuaj hyrëse: Shtypni "/" për të vendosur kursorin në shiritin e kërkimit dhe për të filluar të shkruani pyetjen tuaj të kërkimit.
LEXO  Master i Llogaritjeve të Shpërndara: Një Hap drejt Ekspertizës

Duke zotëruar këto shkurtore të tastierës Gmail dhe duke i bërë ato pjesë të rutinës suaj të përditshme, mund të kurseni kohë dhe të punoni në mënyrë më efikase. Mos hezitoni të konsultoheni me dokumentacionin e Gmail për të zbuluar shkurtore të tjera të tastierës që mund të jenë të dobishme për ju.

Personalizojeni dhe krijoni shkurtoret tuaja të tastierës

Përveç shkurtoreve ekzistuese të tastierës Gmail, ju gjithashtu mund të personalizoni dhe krijoni shkurtoret tuaja për t'iu përshtatur më mirë nevojave të biznesit tuaj. Për ta bërë këtë, mund të përdorni shtesat e shfletuesit si "Shkurtore të personalizuara të tastierës për Gmail" (të disponueshme për Google Chrome) ose "Përshtatës i shkurtoreve të Gmail" (të disponueshme për Mozilla Firefox).

Këto shtesa ju lejojnë të personalizoni shkurtoret e paracaktuara të tastierës së Gmail dhe të krijoni të reja bazuar në preferencat dhe nevojat tuaja. Për shembull, mund të krijoni një shkurtore për të etiketuar shpejt një email me një etiketë specifike ose për të zhvendosur një email në një dosje të caktuar.

Duke personalizuar dhe krijuar shkurtoret tuaja të tastierës, ju mund ta përshtatni Gmail me mënyrën se si punoni dhe të kurseni edhe më shumë kohë dhe efikasitet çdo ditë.

Si përmbledhje, shkurtoret e tastierës së biznesit të Gmail janë një mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar produktivitetin tuaj dhe për të kursyer kohë në detyrat tuaja të përditshme. Mësoni t'i zotëroni ato, t'i përshtatni ato për t'iu përshtatur nevojave tuaja dhe t'i përfshini ato në rutinën tuaj për të punuar më shpejt dhe me efikasitet.