Kuptimi i tregut të energjisë në Francë

Në Francë, tregu i energjisë është i hapur ndaj konkurrencës, që do të thotë se ju mund të zgjidhni furnizuesin tuaj të energjisë elektrike ose gazit. Prandaj është thelbësore të kuptohet se si funksionon ky treg për të kursyer para.

Çmimet e energjisë ndryshojnë në varësi të disa faktorëve, duke përfshirë rajonin tuaj, modelin tuaj të konsumit dhe furnizuesin që keni zgjedhur. Për më tepër, duhet theksuar se tarifat e rregulluara të energjisë elektrike dhe gazit, të vendosura nga shteti, janë përgjithësisht më të ulëta se ofertat e tregut.

Këshilla për të ulur faturat e energjisë

Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të kurseni në faturat tuaja të energjisë në Francë:

  1. Zgjidhni furnizuesin e duhur: Krahasimi i ofertave nga furnitorë të ndryshëm mund t'ju ndihmojë të gjeni oferta më e favorshme. Ka krahasues në internet që mund t'ju ndihmojnë të bëni këtë zgjedhje.
  2. Optimizoni konsumin tuaj: Gjestet e thjeshta ditore mund t'ju ndihmojnë të kurseni energji, si p.sh. fikja e dritave kur dilni nga një dhomë, shkrirja e rregullt e frigoriferit ose ulja e ngrohjes gjatë natës.
  3. Investoni në pajisje me efikasitet energjie: Nëse planifikoni të rinovoni shtëpinë tuaj, merrni në konsideratë investimin në pajisje me efikasitet energjetik, si llamba LED, pajisje të klasit A ​​ose një bojler kondensimi.
  4. Përfitoni nga ndihma financiare: Shteti Francez ofron shumë ndihma për financimin e punimeve të përmirësimit të efiçencës së energjisë, siç është Bonusi i Energjisë "MaPrimeRénov".

Kursimi i parave në faturat tuaja të energjisë në Francë është plotësisht i mundur, me pak njohuri mbi tregun dhe disa ndryshime në zakonet tuaja të konsumit. Kështu që filloni të kurseni sot!