Për një larmi arsyesh, anëtarët e një biznesi mund të kenë nevojë bashkëpunojnë në distancë. Për shembull, mund të ketë anëtarë të pavarur ose lokalet mund të mbyllen pas grevës. Në mënyrë që punonjësit të jenë në gjendje të vazhdojnë punën e tyre normalisht dhe të komunikojnë me njëri-tjetrin, përdorimi i një mjeti komunikimi siç është Slack është thelbësor.

Whatfarë është Slack?

Slack është një platformë në internet duke i lejuar ato komunikime bashkëpunuese ndërmjet anëtarëve të një kompanie. Ajo paraqet veten si një alternative më fleksibile për postën elektronike të brendshme të një kompanie. Edhe pse nuk është perfekt dhe mund të bëhen disa kritika për të, ajo po tërheq gjithnjë e më shumë kompani.

Slack bën të mundur komunikimin e informacionit në kohë reale, dhe kjo, në një mënyrë më të thjeshtë në krahasim me postat elektronike. Sistemi i tij i mesazheve ju lejon të dërgoni mesazhe të përgjithshme dhe private. Ajo gjithashtu ofron shumë mundësi të tilla si shkëmbimi i skedarëve (teksti, imazhi, video, etj.) Dhe komunikime video ose audio.

Për ta përdorur atë, thjesht lidheni me platformën dhe krijoni një llogari atje. Pastaj do të keni qasje në versionin falas të Slack i cili tashmë ofron një numër të madh të veçorive. Pastaj mund të dërgoni një ftesë me postë elektronike tek anëtarët që dëshironi të shtoni në grupin tuaj të punës.

Platforma ka një dizajn të menduar mirë dhe ergonomik. Për të qenë në gjendje të punoni në mënyrë optimale, megjithatë, ekzistojnë disa shkurtore praktike për t'u mbajtur mend, por ato nuk janë shumë të ndërlikuara. Përveç kësaj, është e mundur të punoni në Slack me një kompjuter, një Smartphone ose një tablet.

LEXO  Krijoni prezantime cilësore në PowerPoint

Komunikoni me Slack

Në secilën hapësirë ​​pune të krijuar nga një kompani në platformë, është e mundur të krijohen zona specifike të këmbimit të quajtura "zinxhirë". Temat mund t'u caktohen atyre në mënyrë që ata të mund të grupohen sipas aktiviteteve brenda një kompanie. Prandaj është e mundur të krijohet një zinxhir për kontabilitetin, shitjet, etj.

Shtë gjithashtu e mundur të krijohet një zinxhir që do t'i lejojë anëtarët të tregtojnë, qoftë profesional apo jo. Kështu që të mos ketë ndonjë çrregullim, secili anëtar do të ketë qasje vetëm në një kanal që korrespondon me aktivitetet e tij. Për shembull, një projektues grafik mund të ketë qasje në marketingun ose zinxhirin e shitjeve në varësi të mënyrës së funksionimit të biznesit.

Ata që dëshirojnë të kenë qasje në një kanal duhet së pari të kenë leje. Secili anëtar i një grupi gjithashtu mund të krijojë një zinxhir diskutimesh. Sidoqoftë, për të mos lejuar që komunikimet të ngatërrohen, është e mundur të çaktivizoni këtë veçori.

Kanale të ndryshme për të komunikuar në Slack.

Komunikimi mund të vendoset në 3 mënyra. E para është metoda globale e cila lejon që informacionet t'u dërgohen të gjithë anëtarëve të kompanisë së pranishme. E dyta është të dërgoni mesazhe vetëm për anëtarët e një zinxhiri specifik. E treta është dërgimi i mesazheve private, nga një anëtar në një tjetër.

Për të dërguar njoftime, ka disa shkurtore për të ditur. Për shembull, për të njoftuar një person unik në një zinxhir, duhet të shkruani @ e ndjekur nga emri i personit që po kërkoni. Për të njoftuar të gjithë anëtarët e një zinxhiri, ekziston komanda @ nom-de-la-chaine.

LEXO  Mësoni se si të krijoni prezantime të jashtëzakonshme në PowerPoint

Për të njoftuar kolegjet tuaja për statusin tuaj (të padisponueshëm, të zënë, etj.), Ekziston komanda "/ status". Komanda të tjera më argëtuese janë të pranishme, të tilla si biseda "/ giphy" e cila ju lejon të dërgoni një bisedë GIF. Shtë gjithashtu e mundur që të rregulloni emojis tuaj ose të krijoni një robot (Slackbot) që përgjigjet automatikisht në kushte të caktuara.

Të mirat dhe të këqijat e Slack

Slack ofron shumë përparësi duke filluar me ulje në numrin e postave elektronike e brendshme e një kompanie. Për më tepër, mesazhet e shkëmbyera janë arkivuar dhe do të gjenden lehtësisht nga shiriti i kërkimit. Disa opsione pak a shumë të dobishme janë gjithashtu të pranishme me shembullin e #hashtag i cili ju lejon të gjeni lehtësisht një koment.

Mund të hapet në një Smartphone, gjithashtu ju lejon të keni punë nga kudo. Përveç kësaj, ajo ofron mundësinë e integrimit të disa mjeteve të tilla si Dropbox, Skype, GitHub ... Këto integrime ju lejojnë të merrni njoftime nga këto platforma të tjera. Slack ofron një API që lejon çdo kompani të personalizojë ndërveprimet e saj me platformën.

Për sa i përket sigurisë, platforma siguron që të dhënat e përdoruesve të saj të mos komprometohen. Kështu që atje kripton të dhënat gjatë transferimeve dhe gjatë ruajtjes së tyre. Sistemet e autentikimit janë të përparuara, dhe kufizojnë rrezikun e hakmarrjes sa më shumë që të jetë e mundur. Prandaj është një platformë ku respektohet intimiteti i komunikimeve.

Sidoqoftë, ndërsa Slack duket se ka shumë përparësi, mund të mos i tërheqë të gjithë. Për shembull, është më e lehtë të mërziteni me mesazhe dhe njoftime në platformë. Për më tepër, ajo ishte krijuar në një frymë më të afërt me ato të fillimit të të rinjve. Kompanitë më tradicionale nuk do të joshin plotësisht nga zgjidhjet që ofron.

LEXO  Përmirësoni kërkimin tuaj të emailit në Gmail me këto këshilla