Një listë e plotë e të gjitha shkurtoreve të tastierës në Windows 10. Pse? Epo, thjesht për të punuar tre herë më shpejt. Kaloni nga një skedë në tjetrën në shfletuesin tuaj. Pastaj zgjidhni një tekst të plotë dhe shtypeni atë pothuajse menjëherë. Riemërtoni dosjet tuaja, fshini ato, zhvendosni ato. E gjithë kjo me shpejtësi shumë të lartë. Por jo vetëm, praktikisht gjithçka mund të bëhet. Ruani vetes të gjitha ato lëvizje të mbylljes së një dritareje. Pastaj rihap një tjetër. Për të përfunduar pas pak duke i mbyllur të gjitha. Mënyrë unike për të parë më qartë. Në varësi të punës që duhet të bëni disa prej jush do të jenë krejtësisht të padobishme. Ndërsa të tjerët do të bëhen thelbësorë për ju.

Cilat janë shkurtoret e tastierës?

Ne flasim për shkurtore të tastierës kur përdorim një seri çelësash të paracaktuar për të kryer një veprim më shpejt. Kjo do të thotë pa pasur nevojë të manipuloni miun. Për të lundruar në menutë e ndryshëm, dosjet, skedat dhe dritaret ... Shumë praktike, lehtë do të mbani mend shkurtesat e tastierës që janë të dobishme për ju çdo ditë. Një e thjeshtë fillestar mund të kopjoni, ngjisni, shtypni ose formatizoni një dokument në më pak se pesë minuta. Për t'u përqëndruar më pas në shkurtoret e tastierës që janë të rëndësishme në fushën e tij.

Cilat çelësa përdoren për shkurtoret e tastierës?

Në Windows ka tre çelësa që njihen mirë dhe përdoren përgjithësisht për shkurtoret e tastierës. Ju keni çelësat CTRL dhe ALT si dhe çelësin Windows. Por ka edhe të gjitha çelësat e nxehtë. Ato që shkojnë nga F1 në F12 të cilat janë në krye të tastierës. Pa harruar tastin e famshëm “printscreen” që i ndjek. Këto taste të kombinuara me një tjetër të vendosur në fund të tastierës (Fn). Tashmë vetëm kurseni një kohë jashtëzakonisht të vlefshme. Sidomos kur ke shumë punë dhe një ose dy orë për të kursyer nuk janë të papërfillshme. Mund ta shihni vetë se moti i kthjellët është mbresëlënës. Përdorimi i duhur i shkurtoreve do të bëjë të gjithë ndryshimin në rrethana të vështira.

LEXO  Punoni në distancë me TeamViewer gjatë një grevë

Do aplikacion ka shkurtesat e veta të tastierës

Kështu që ju mund ta përmirësoni vërtet produktivitetin tuaj. Ju duhet të përqendroheni në shkurtesat që janë të dobishme për ju. Ato që ju kursejnë kohë. Por gjithashtu mos harroni se shkurtesat e tastierës Windows 10 mund të mos funksionojnë në çdo program. Shumë programe kanë shkurtesat e tyre të tastierës. Ju nuk duhet të habiteni nëse një shkurtore e tastierës nuk funksionon në një aplikacion ose në një Mushama. Lista e plotë e shkurtoreve të tastierës në Windows 10 mund ta gjeni më poshtë. Specifikon, kur mund të përdoret një shkurtore, në çfarë konteksti. Vini re se e njëjta shkurtore mund të ketë një efekt tjetër në menunë startuese dhe në desktop. Kështu që duhet të kemi kujdes që të mos bëjmë gabime.

Trajnim duke bërë

NËSE fillimisht përdorimi i miut ju bën të ndiheni sikur po ecni më shpejt. Dijeni se ky është një gabim. Ju sinqerisht përfitoni shumë nga njohja me shkurtoret e tastierës. Sigurisht, në fillim mund të duket e ndërlikuar. Sidomos nëse nuk jeni vërtet të shkathët me një tastierë. Por pastaj me kalimin e kohës. Do të mësoheni me të si gjithë të tjerët. Mos hezitoni ta shikoni videon, do t'ju bindë. Nëse preferoni, mund të kërkoni direkt në tabelë. Shkurtorja e tastierës ose shkurtoret që ju interesojnë janë domosdoshmërisht aty.

Artikulli i përditësuar më 27, këtu është një lidhje për një artikull me shkurtore të Windows 12→→