Gjatë gjendjes së jashtëzakonshme shëndetësore pranverën e kaluar, përfitimet ditore të sigurimeve shoqërore u paguan pa periudhë pritjeje. Por që nga 10 korriku, pezullimi i periudhës së pritjes kishte përfunduar. Të siguruarit përsëri duhej të prisnin tre ditë në sektorin privat dhe një ditë në shërbimin civil përpara se të ishin në gjendje të përfitonin nga përfitimet e përditshme të sëmundjes. Vetëm ata të identifikuar si "raste kontakti" që i nënshtrohen një mase izolimi vazhduan të përfitojnë nga eliminimi i periudhës së pritjes deri më 10 tetor.

Nuk ka periudhë pritjeje

Deri më 31 dhjetor, siguruesit që nuk janë në gjendje të vazhdojnë të punojnë, përfshirë nga distanca, mund të përfitojnë nga shtesat ditore nga dita e parë e pushimit mjekësor me kusht që të gjenden në një nga situatat në vijim:

një person i prekshëm që rrezikon të zhvillojë një formë të rëndë të infeksionit Covid-19; personi i identifikuar si "rast kontakti" nga Sigurimi Shëndetësor; prind i fëmijëve nën 16 vjeç ose i një personi me aftësi të kufizuara i cili është subjekt i një mase izolimi, dëbimi ose mbështetje në shtëpi pas mbylljes së krijimit të Shtëpi

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  29 Qershor 2020 Uniformimi ofron një plan rikuperimi për anëtarët e tij Për t'ju mbështetur në rifillimin e aktiviteteve tuaja, Uniformimi po mobilizohet për të mbështetur programet e studimit të punës dhe për t'i dhënë fund krizës.