Çfarë do të thotë të mësosh kinezisht të dobishëm? Kur them kinezisht të dobishme, dua të them fraza dhe fjalë të domosdoshme. Ato që ju lejojnë të kaloni në kinezisht. Asgjë nuk ju pengon më pas. Për të filluar mësimin e kaligrafisë kineze. Pastaj vazhdoni, me 400 rrokjet e Pinyin. Por nëse qëllimi juaj është të jeni në gjendje të shkëmbeni disa fjalë me një klient. Pse mos ta ftoni për një kafe nëse po viziton Francën. Pra, në këto kushte mos humbni kohë. Fokusoni gjithçka në zhytjen në audio. Kjo është metoda e vetme që do t'ju lejojë të jeni të besueshëm në një periudhë shumë të shkurtër. Ju vetë do të habiteni nga rezultatet e marra. Kështu që unë ju lejoj të imagjinoni reagimin e kolegëve tuaj.

Mësoni kinezisht, e pamundur?

Aspak. Të gjitha rregullat që dini dhe e keni të vështirë të mbani mend. Ashtu si bashkimi i foljeve dhe zbritjet e tyre të ndryshme. Ose gjithashtu marrëveshjet për gjininë dhe numrin. E gjithë kjo nuk ekziston në gjuhën kineze. Pasi të keni zotëruar formën e një fjale. Nuk keni më pyetje për t’i bërë vetes. Forma e saj do të qëndrojë gjithmonë e njëjtë. Asnjë përjashtim nga rregulli. Por sigurisht një gjuhë pa të gjitha këto ndërlikime. Tooshtë shumë mirë për të qenë e vërtetë. Atëherë, ku është enigma kineze? Unë do të thoja 20% në shqiptim dhe 80% në shkrim.

Specifika e shkrimit kinez

Sa i përket shqiptimit. Ju keni njëzet tinguj të mirë që nuk ekzistojnë në frëngjisht. Por problemi mund të rregullohet mjaft shpejt. Nga ana tjetër për lexim dhe shkrim. Ne flasim në përgjithësi, dhe kjo në studimin e bazave të çdo gjuhe. Memorizimi i 1000 fjalëve më të zakonshme. Kjo do të thotë për sa i përket kinezishtes. Mos harroni dhe mësoni të vizatoni secilin nga personazhet e tij. Nuk është e pazakontë për pas dy apo edhe tre vjetësh. Disa nuk marrin ndonjë rezultat. Prandaj ju këshilloj nëse nuk keni kohë për të gjitha këto. Shkoni direkt në videon në fund të artikullit. Pastaj të vazhdojmë me seritë kineze të titruara në frëngjisht. Kur të keni arritur një nivel të kënaqshëm oral. Pastaj ju mund të kujdeseni për pjesën tjetër.

Burime falas për të mësuar kinezisht

Në rrezik të përsëris veten. Në botën profesionale, talentet tuaja si një kaligraf me siguri nuk do të interesojnë askush. Së pari, sigurohuni që keni mjaft bagazhe gojore. Para se të mbyteni në mësimin që kërkon kohë. Këtu janë burimet falas për t'ju ndihmuar ta bëni atë.

anki, Shkathtësi kineze

Aty keni dy aplikacione falas që do t'ju lejojnë të asimiloni fjalorin kinez përmes lojës dhe përsëritjes.

China-new.com

Kjo faqe është përsosmëria e faqes për të mësuar Mandarin Kinezisht. Të gjitha burimet, informacionet dhe mjetet janë atje. Isshtë një platformë shumë e njohur. Një pasazh pothuajse thelbësor për përmbajtje me cilësi të lirë.

ArchCinezisht

Një listë me 9000 karaktere kineze të shoqëruara nga shqiptimi i tyre. Si dhe shumë shembuj në kontekst. (ENGLISH)

Mësoni kinezisht është e lehtë!

Mbi 90 video të shkurtra për të gjitha aspektet e të mësuarit kinezisht. Gramatika, shqiptimi dhe fjalori.

Kinë, Kineze

Kanali YouTube i një entuziasti të gjuhës aziatike. Përmbajtja përqendrohet kryesisht në gjuhën kineze. Por ka edhe japoneze. Rreth 30 abonentë ndjekin këto video. Mjafton të them se ato janë shumë interesante për çdo fillestar.

YOYO - përzgjedhja e serive kineze

Qindra e qindra orë video me titra profesional. Për një zhytje të përditshme në Kinë pa pasur nevojë të udhëtoni.