Trajnim premium plotësisht falas i OpenClassrooms

Në këtë kurs, do të mësoni më shumë rreth teknikave të shitjes! Departamenti i shitjeve është shumë i rëndësishëm për një kompani. Është ky departament që gjeneron shitje dhe lejon kompaninë të zhvillohet vazhdimisht. Kështu do të kuptoni se shitja është shumë e rëndësishme për mbijetesën e çdo biznesi.

Të ardhurat janë thjesht paratë që hyjnë në arkën e kompanisë kur lidh kontrata me klientët.

Dua të theksoj se sidomos në Francë ka shumë paragjykime ndaj sektorit të shitjeve. Shitësit shihen si manipulues të pandershëm, të pangopur dhe të paskrupullt.

Për fat të mirë nuk është kështu! Është një profesion shumë fisnik sepse roli i një shitësi të mirë është t'i shtojë vlerë klientit dhe ta ndihmojë atë të arrijë objektivat e tij strategjikë. Është një profesion që kërkon aftësi dëgjimi, ndjeshmëri, mendim strategjik, dëshirë për të ndihmuar të tjerët, përqendrim dhe, sigurisht, dashuri për sfidat!

Një tjetër ide e mirë-vendosur është se nuk mund të mësosh të jesh një shitës i mirë: një shitës e ka punën nën lëkurë. Kjo është e gabuar: ju mund të mësoni të jeni një shitës i nivelit të lartë. Në këtë kurs, unë do t'ju jap disa këshilla për t'ju ndihmuar të bëheni një shitës efektiv.

Për ta bërë këtë kurs sa më logjik dhe të kuptueshëm, ju ftoj të më ndiqni në çdo hap të ciklit të shitjeve.

– Faza e para-shitjes, e cila përfshin zhvillimin e një strategjie shitjeje dhe teknikash të ndryshme kërkimi.

– Faza e shitjes si e tillë, gjatë së cilës takoheni dhe diskutoni me klientët potencial. Kjo përfshin shitjet dhe teknikat e negocimit deri në mbylljen e marrëveshjes (nënshkrimin e kontratës).

– Pas shitjes, vlerësoni rezultatet e saj dhe mjetet për të optimizuar strategjinë e shitjeve. Ndiqni dhe zhvilloni marrëdhëniet tuaja të biznesit dhe mbani klientët për të cilët jeni përgjegjës.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale→