Deri në fund të këtij kursi, ju do të jeni në gjendje të:

  • përshkruaj çfarë është Fab Lab dhe çfarë mund të bësh atje
  • përshkruaj si të krijoni një objekt me një makinë cnc
  • shkruani dhe vraponi një program i thjeshtë për të programuar një objekt inteligjent
  • Për të shpjeguar si të kalojmë nga prototipi në një projekt sipërmarrës

Përshkrim

Ky MOOC është pjesa e parë e kursit të Prodhimit Dixhital.

Kompleti juaj i Mbijetesës Fab Labs: 4 javë deri kuptojnë se si prodhimi dixhital po revolucionarizon prodhimin e objekteve.

Les Printera 3D ose prerës lazer kontrollet dixhitale lejojnë këdo që dëshiron të bëjë objektet e veta. Ne gjithashtu mund t'i programojmë, t'i lidhim me internetin dhe kështu të kalojmë shumë shpejt nga një ide në një prototip për t'u bërë një krijues sipërmarrës. Në këtë sektor në lulëzim, po shfaqen profesione të reja.

Falë këtij MOOC ju do të kuptoni se çfarë është prodhimi dixhital duke shtyrë derën FabLabs. Nëpërmjet këtyre punëtorive bashkëpunuese, do të zbuloni teknologjitë, metodat dhe zanatet që bëjnë të mundur prodhimin e objekteve të së ardhmes si objekte të lidhura, proteza duarsh, mobilje dhe madje edhe prototipe të makinave elektrike. Gjithashtu ju ftojmë të vizitoni Fab Lab më afër jush.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale →