Në një botë gjithnjë e më të lidhur, emaili mbetet një mjet kyç komunikimi për profesionistët. Qoftë duke kontaktuar klientët, duke folur me kolegët ose duke iu përgjigjur pyetjeve, emaili është shpesh mënyra e parë e kontaktit.

Megjithatë, mund të jetë e vështirë të dihet nëse emailet tuaja janë lexuar dhe nëse marrësit kanë ndërmarrë veprime për to. Këtu hyn Mailtrack. Në këtë artikull, ne do të shpjegojmë se çfarë është Mailtrack, si funksionon dhe si mund t'ju ndihmojë të përmirësoni produktivitetin tuaj.

Çfarë është Mailtrack?

Mailtrack është një shtesë për klientët e-mail si Gmail, Outlook dhe Apple Mail. Kjo ju lejon të gjurmoni emailet tuaja në kohë reale dhe të dini kur ato janë lexuar nga marrësit. Mailtrack gjithashtu ju lejon të dini kur hapet një email dhe sa herë lexohet. Kjo mund të jetë e dobishme për të ditur nëse dikush e ka parë mesazhin tuaj dhe nëse i është përgjigjur atij.

Si funksionon Mailtrack?

Mailtrack funksionon duke shtuar një imazh të vogël gjurmues të padukshëm në çdo email që dërgoni. Ky imazh është zakonisht një piksel transparent, i cili vendoset në trupin e emailit. Kur marrësi hap emailin, imazhi shkarkohet nga serveri Mailtrack, duke treguar që emaili është hapur.

Mailtrack më pas i dërgon një njoftim dërguesit për t'i bërë të ditur se emaili është hapur. Njoftimet zakonisht dërgohen me email ose përmes një aplikacioni desktop ose celular. Mailtrack gjithashtu mund t'ju njoftojë kur marrësit klikojnë në lidhjet e përfshira në emailet tuaja.

LEXO  Mjetet më të mira online për përkthimin e tekstit ose një faqe

Si mund të përmirësojë Mailtrack produktivitetin tuaj?

Mailtrack mund të përmirësojë produktivitetin tuaj në disa mënyra. Së pari, ju lejon të dini nëse një marrës e ka parë emailin tuaj. Kjo mund t'ju ndihmojë të përcaktoni nëse duhet të dërgoni një kujtesë ose të ndiqni mesazhin tuaj me një telefonatë.

Për më tepër, duke gjurmuar emailet tuaja, Mailtrack mund t'ju ndihmojë të përcaktoni kohën më të mirë për të dërguar mesazhe. Nëse vëreni se marrës të caktuar zakonisht i hapin emailet tuaja herët në mëngjes ose natën vonë, mund të planifikoni dërgesat tuaja në përputhje me rrethanat.

Mailtrack gjithashtu mund t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë sjelljet e marrësve. Për shembull, nëse zbuloni se një marrës shpesh hap emailet tuaja, por nuk përgjigjet kurrë, kjo mund të jetë një shenjë se ata nuk janë të interesuar për ofertën tuaj. Më pas mund t'i përqendroni përpjekjet tuaja te klientët e tjerë të mundshëm.