Print Friendly, PDF & Email

Nga 1 shtatori, i veshur me maskë sera i detyrueshëm në kompani, në hapësira të mbyllura dhe të përbashkëta, qofshin salla takimesh, hapësira të hapura, dhoma zhveshjeje apo korridore. Vetëm zyrat private janë të kursyera nga masa, për aq kohë sa është i pranishëm vetëm një person.

Cili është rreziku i një punonjësi që nuk mban maskë?

Një punonjës që refuzon t'i nënshtrohet këtij detyrimi mund të penalizohet. “Nëse ndonjëherë punonjësi refuzon të mbajë maskën, punëdhënësi do t'i bëjë vërejtjet, ai mund t'i japë një paralajmërim dhe kjo mund të konsiderohet si një gabim., deklaroi Alain Griset, Ministër i Deleguar për Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme (NVM), në mikrofonin e BFMTV. Sanksioni mund të shkojë deri në largimin nga puna për sjellje të keqe, por jo më parë "Që ka pasur diskutime me punëdhënësin, ndoshta një paralajmërim".

A duhet të informojë punëdhënësi të punësuarit?

Po, punëdhënësi duhet të informojë punonjësit për këtë detyrim të ri përmes shenjave ose duke dërguar email për shembull. "Nëse udhëzimi jepet qartë, por nuk ndiqet,

 

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Kultivoni informacion