Trajnim premium plotësisht falas i OpenClassrooms

A përdorni mediat sociale, sistemet e rekomandimeve për të vendosur se ku të hani ose faqet e internetit për të rezervuar pushimet ose akomodimet e minutës së fundit?

Siç e dini, këto sajte përdorin teknika të mësimit të makinerive të quajtura "shënjestrim" dhe "profilim" për të kuptuar interesat e përdoruesve dhe për t'u ofruar atyre produkte dhe reklama bazuar në preferencat e tyre. Kjo teknologji përdoret për të analizuar sasi të mëdha të dhënash, në këtë rast të dhënat tuaja personale. Këto të dhëna janë shpesh shumë të ndjeshme, pasi mund të lidhen me vendndodhjen tuaj, opinionet politike, besimet fetare, etj.

Objektivi i këtij kursi nuk është të mbajë një pozicion "pro" ose "kundër" kësaj teknologjie, por të diskutojë opsionet e mundshme të ardhshme për mbrojtjen e privatësisë, në veçanti rrezikun e zbulimit të të dhënave personale dhe informacionit të ndjeshëm kur përdoret në aplikacione publike. siç janë sistemet e rekomandimeve. Ne e dimë se është me të vërtetë e mundur të jepen përgjigje teknike për pyetjet urgjente me interes publik, nuk është rastësi që Rregullorja e re e Përgjithshme e Mbrojtjes së të Dhënave (ose legjislacioni evropian) GDPR ka hyrë në fuqi në maj 2018.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale→