Asistentët zanorë si Google Assistant janë një pjesë integrale e jetës sonë të përditshme. Mësoni se si të përdorni "Aktiviteti im në Google" për të mbrojtur privatësinë tuaj dhe të dhënat tuaja në një mjedis të lidhur.

Kuptimi i çështjeve të privatësisë me Google Assistant

Google Assistant thjeshton jetën tonë duke ofruar kontroll zanor për shumë detyra, të tilla si menaxhimi i automatizimit të shtëpisë ose leximi i lajmeve. Megjithatë, ky asistent zanor gjithashtu regjistron dhe ruan komandat tuaja zanore dhe të dhëna të tjera në "Aktiviteti im i Google". Prandaj është thelbësore të dini se si të mbroni privatësinë tuaj dhe të menaxhoni këtë informacion.

Qasuni dhe menaxhoni të dhënat tuaja zanore

Për të hyrë dhe menaxhuar të dhënat regjistruar nga Google Assistant, hyni në llogarinë tuaj të Google dhe shkoni te faqja "Aktiviteti im". Këtu mund të shikoni, fshini ose ndaloni regjistrimin e komandave tuaja zanore.

Kontrollo cilësimet e privatësisë së "Asistentit të Google".

Hapni aplikacionin Google Home në telefonin tuaj inteligjent për të menaxhuar cilësimet e privatësisë së "Asistentit të Google". Zgjidhni cilësimet e "Asistentit" dhe më pas zgjidhni "Privacy". Kështu, ju mund të modifikoni parametrat që lidhen me regjistrimin dhe ndarjen e të dhënave tuaja.

Fshini rregullisht regjistrimet zanore

Është thelbësore që rregullisht të kontrollohen dhe eliminohen regjistrimet zanore të ruajtura në "Aktiviteti im i Google". Këtë mund ta bëni manualisht duke zgjedhur dhe fshirë regjistrime individuale ose duke përdorur veçorinë e fshirjes automatike për të fshirë të dhënat pas një periudhe të caktuar kohe.

LEXO  Salesforce për Gmail: Një zgjidhje e fuqishme për bizneset

Aktivizo modalitetin e vizitorit për të ruajtur privatësinë

Për të parandaluar regjistrimin e disa ndërveprimeve me "Asistentin tuaj të Google", aktivizoni modalitetin e vizitorit. Kur ky modalitet është i aktivizuar, komandat zanore dhe pyetjet nuk do të ruhen te "Aktiviteti im në Google". vetëm thuaj "Ok Google, aktivizo modalitetin e mysafirëve" për ta aktivizuar atë.

Informoni dhe edukoni përdoruesit e tjerë

Nëse persona të tjerë përdorin pajisjen tuaj me "Asistentin e Google", njoftojini se si ruhen dhe ndahen të dhënat e tyre. Nxitini ata të përdorin modalitetin e mysafirëve dhe të kontrollojnë cilësimet e tyre të privatësisë së llogarisë së Google.

Mbrojtja e privatësisë suaj në një mjedis të lidhur është thelbësore. Duke kombinuar "Aktiviteti im i Google" me "Asistentin e Google", ju mund të menaxhoni dhe kontrolloni të dhënat e regjistruara për të ruajtur privatësinë tuaj dhe të përdoruesve të tjerë.