Njoftimi u bë nga Emmanuel Macron gjatë fjalimit të tij zyrtar më 31 mars: të gjitha shkollat ​​në Francën kontinentale – çerdhet, shkollat, kolegjet dhe shkollat ​​e mesme – do të duhet të mbyllen nga e marta më 6 prill. Në mënyrë të detajuar, nxënësit do të kenë mësime në distancë gjatë javës së prillit dhe më pas do të largohen së bashku – të gjitha zonat së bashku – në pushimet pranverore për dy javë. Më 26 prill, shkollat ​​fillore dhe çerdhe do të mund të rihapin dyert e tyre, përpara kolegjeve dhe shkollave të mesme më 3 maj.

Sidoqoftë, do të bëhet një përjashtim, si në pranverën e vitit 2020, për fëmijët e personelit infermieror dhe për profesionet e tjera që konsiderohen thelbësore. Ato akoma mund të akomodohen në shkolla. Fëmijët me aftësi të kufizuara janë gjithashtu të shqetësuar.

Aktivitet i pjesshëm për punonjësit e sektorit privat

Punonjësit sipas ligjit privat, të detyruar të mbajnë fëmijën e tyre nën 16 vjeç ose me aftësi të kufizuara, mund të vendosen në veprimtari të pjesshme, të deklaruar nga punëdhënësi i tyre dhe të kompensohen për këtë. Për këtë, të dy prindërit duhet të jenë të paaftë të punojnë në telegram.

Prindi duhet t’i japë punëdhënësit të tij:

prova e ...