Ky trajnim ofron një hyrje në menaxhimin strategjik. Kur një kompani dëshiron të zhvillohet, ajo vendos një strategji që do ta drejtojë atë për një afat të gjatë. Përpara përcaktimit të strategjisë së saj, kompania duhet të kryejë një diagnozë për të analizuar më mirë elementët e mjedisit të saj të brendshëm dhe të jashtëm.

Për të kryer këtë analizë, është e nevojshme të mendoni për elementët e rëndësishëm të aktiviteteve të saj: biznesi kryesor, klientët, misionet, konkurrentët, etj. Këta elementë ofrojnë një kornizë brenda së cilës përshtatet diagnoza strategjike.

Ky trajnim ju ofron, bazuar në punën e profesorit të strategjisë Michael Porter, të studioni mjete të ndryshme për të kryer diagnozën strategjike të kompanisë. Përveç kësaj, kursi ofron strategji efektive për të kërkuar informacion me metodën e shtytjes dhe tërheqjes…

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale →

LEXO  Strategjitë e diagnostikimit të kancerit