Të vetëpunësuarit, ose më saktë mikrobiznes, është një status i favorshëm për deklarimin e një aktiviteti të vogël duke kufizuar procedurat administrative. Me pak më shumë se 1,7 milion mikro-sipërmarrës në Francë në Dhjetor 2019 (+ 26,5% gjatë një viti), sipas Federatës së auto-sipërmarrësve, statusi vazhdon të josh vërtet. Pothuajse gjysma e bizneseve që krijohen në Francë janë mikro-biznese (47% në 2019).

Megjithatë, pas thjeshtësisë së dukshme të statutit, çështja e përgjegjësisë së sipërmarrësit të vetëpunësuar paraqet një rrezik të madh që përmendet rrallë.

Përgjegjësi e pakufizuar për biznesin dhe pasurinë tuaj personale

Duke miratuar statusin e sipërmarrësit individual brenda kornizës së mikro-ndërmarrjes, përgjegjësia juaj është e angazhuar në një mënyrë të pakufizuar në pasuritë tuaja profesionale dhe personale, në veçanti në rastin e pranimit.

Sidoqoftë, ju mbani mbrojtje në lidhje me tuajin Vendbanimi kryesor, i pakapshëm me të drejtë, qoftë në pronësi të plotë, në uzufrukt apo në pronësi të zhveshur.

Nëse keni patundshmëri të tjera që nuk janë caktuar në aktivitetin tuaj (tokë ose një shtëpi të dytë për shembull), mundeni

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Përmirësoni aftësitë tuaja themelore të fjalës