Hallo! Ende pyesin se si do të mësoni gjermanishten?

Një gjuhë e folur nga pothuajse 100 milion folës në Evropë, duke e bërë atë gjuhë më të folur në BE. Ai përfaqëson gjuhën zyrtare të shtatë vendeve si Gjermania, Austria, Lihtenshtajni, Zvicra, Luksemburgu, Belgjika dhe rajoni italian i Tirolit të Jugut. Përveç kësaj, duke folur në një duzinë vende pa qenë gjuha zyrtare.

Gjermania është një nga fuqitë e mëdha të botës dhe luan një rol kyç nga këndvështrimi politik dhe ekonomik. Të flasësh këtë gjuhë është të jesh i hapur për një larmi të madhe kulturore duke ofruar mundësi biznesi dhe biznesi në shumë vende evropiane.

Sot, zotërimi i gjermanishtes është një domosdoshmëri për botën profesionale, ajo mund të hapë dyert për karrierën tuaj, veçanërisht kur e dini se shumë kompani ndërkombëtare kanë selinë e tyre në vendet e tyre gjermanofolëse. Dhe për arsye të mirë nga shkolla e mesme, ky gjuhë gjermane tashmë është propozuar si shkollë e gjuhës së dytë. Përveç këtyre përfitimeve, do të jetë e dobishme për të udhëtuar dhe për të diskutuar gjatë qëndrimit tuaj me ne, në Alsas dhe Verë gjermanishtfolëse!

Si një francez, të mësosh një gjuhë si gjermanishtja nuk është e lehtë, veçanërisht kur dikush përdoret për të folur në gjuhën latine. Përpjekja nuk është më së paku, por do të jetë shumë e dobishme pas kësaj. Ne kemi bashkuar një udhëzues gjithëpërfshirës me burime dhe këshilla për t'ju ndihmuar të mësoni gjuhën e atdheut të Goethe.
Ju do të jeni në gjendje të eksploroni të gjitha burimet në internet të nevojshme për të mësuarit tuaj gjerman në një artikull të plotë dhe të lehtë për tu lexuar.

Një zgjedhje e larmishme që do t'i përshtatet të gjithëve: fillestar, i mesëm ose i lartë!
Nëpërmjet shërbimeve të paguara ose shërbimeve falas: bloget më të mira, aplikacione celulare, video, podkaste, faqe të specializuara, do të keni të gjitha çelësat në dorë për të filluar trajnimin tuaj në një autonomi të plotë.

es ist weg!

 


 

 

Zbuloni faqet e ndryshme dhe të plota që do t'ju lejojnë të kuptoni të gjitha aspektet e gjuhës (leximi, shkrimi, Zbuloni faqet e ndryshme dhe të plota që do t'ju lejojnë të kuptoni të gjitha aspektet e gjuhësfjalor, shprehje, gramatikë, etj)

Zgjedhja jonë e faqeve të plota dhe profesionale që ekzistojnë në internet!
Ne u kujdesëm që t'i zgjedhim ato për t'ju sjellë metoda të ndryshme të të mësuarit në forma të ndryshme: blogje, faqe të specializuara dhe bashkëpunuese, revista, fjalorë, faqe profesionale. Eksploroni dhe mësoni në mënyra të ndryshme: konjugime, fjalor, gramatikë, lexime. Këto burime do t'ju lejojnë të asimiloni shpejt të flisni në gjermanisht në mënyrë të avancuar dhe profesionale me besim.

BBC Mësoni gjermanishten :
Faqja zyrtare e BBC-së ka një numër të madh burimesh falas online dhe gjithmonë të një cilësie të lartë të mësimdhënies. Ka diçka për të gjitha shijet, fillestarët dhe nivelet e ndërmjetme; gramatikë, fjalor, shprehje, media si radio, TV, video, revista. Praktike, shumë e plotë, BBC mban gradën e saj serioze dhe profesionale në fushën e mësimit të gjuhës.

Deutsche Welle :
Një fokus në këtë faqe të Deutsche Welle, shërbimi ndërkombëtar i transmetimit të Gjermanisë, i cili ofron një numër të kurseve dhe moduleve falas të cilësive të shkëlqyera.
Zgjidhni nivelin tuaj, fillestar ose më shumë përvojë, si dhe llojin e kursit që dëshironi: trajnim, video, podkaste ose fletë pune për të shtypur. Kjo platformë shumë e plotë do t'ju lejojë të zbuloni dhe / ose të konsolidoni nivelin tuaj.

Një turne i shpejtë i kurseve që do t'ju bëjnë përparim të shpejtë:

Mission Berlin :
Zbuloni gjermanishten falë një serie detektivësh shumë të pasur me kthesa (niveli A1).

Radio D :
Një kurs audio në disa episode për të ndihmuar studentët të mësojnë për të kuptuarit e tyre të dëgjimit (nivelet A1 / A2).

Deutsch Interaktiv :
për mësim autonom: mësime 30 me ushtrime, teste dhe fletë pune. Është e këshillueshme që të keni disa njohuri për këto kurse. (Nivelet A1, A2, B1).

Deutsch - warum nicht :
Aventurat e Andreas, student gazetarie. Argëtim, ky kurs përbëhet nga katër seri prej 26 mësimesh me ushtrime, dialogë dhe sekuenca audio për t'u shkarkuar. Është menduar si për fillestarët ashtu edhe për nxënësit e avancuar. (Nivelet A1, A2, B1).

Wieso Nicht :
Një koleksion shumë i larmishëm i skenave të përditshme në Gjermani, Austri dhe Zvicër bazuar në sekuenca audio. Nuk ka asgjë më të mirë për t'u zhytur në jetën e një folësi gjerman!
Ai synon nxënësit e nivelit të avancuar (niveli B1).

Deutsch lernen me Jojo :

Një seri që tregon aventurat e një të riu brazilian që arrin në Këln. Mësoni duke ndjekur episodet e 33 (B1, B2 nivelet).

Marktplatz :

Kursi ekonomik gjerman me te cilin do te mesoni terma specifike, fusha leksikore dhe shprehje idiomatike ne lidhje me financat, tregtine, marketingun.
Në mënyrë që të ndiqni atë, duhet tashmë të keni bazë të mirë të nivelit B2.

Loecsen :

Kjo faqe mund të krahasohet me një lloj frazeologjie!
Kjo do t'ju japë mundësinë për të mësuar ose rishikuar shprehjet thelbësore ose fjalët në jetën e përditshme. Klasifikuar sipas temës dhe nga më elementaret si "përshëndetje" te frazat si "a dëshiron të dalësh sonte?" », Ju do të keni bazat! Ideale për të kaluar shpejt gjatë qëndrimit tuaj në gjuhën gjermane.

Pak shtesë: PDF dhe skedarë MP3 për tu shkarkuar (për një tarifë).

Goethe Institut :

Instituti kulturor globalisht aktiv i Republikës Federale të Gjermanisë. Platforma ofron burime për të ndihmuar të rinjtë të mësojnë gjermanisht: ushtrime në nivele të ndryshme, dokumente, video, një bisedë dhe një forum për të diskutuar dhe praktikuar gjermanishten me nxënës të tjerë. Gjithashtu bën të mundur dhënien e provimeve dhe kalimin në shkëmbime arsimore ndërkulturore në Gjermani.

Gjermanishtja e lehtë  :

Komuniteti thelbësor, prej 4 milionë përdoruesve të internetit, i njohur për kurset e tij gjithëpërfshirëse dhe argëtuese! Një faqe e vërtetë bashkëpunuese falas e cila ofron një numër të madh ushtrimesh (teste, gramatikë, drejtshkrim, fjalor, audio), të krijuara nga përdoruesit dhe të vërtetuara nga krijuesit e faqes. Mjete të tjera duke përfshirë një forum ju mundësojnë të diskutoni dhe do të gjeni të gjitha përgjigjet për pyetjet tuaja. Një mundësi e mirë për të përmirësuar veten çdo ditë, duke u argëtuar.

Kursi gjerman :
Një faqe shumë e plotë për të mësuar në internet, në sajë të kurseve të shqiptimit, deklaratave, fjalorit, foljeve, ndërtimit të fjalisë ... një minierë shumë të mirë kursesh dhe informacioni. Ju gjithashtu do të gjeni një seksion video për kurse online interaktive. Gjithashtu, ka një kanal në YouTube shumë mirë për t'ju ndihmuar.

Deutsch Info :
Një platformë 3 në 1 pasi fokusohet në të mësuarit e gjuhëve, kulturën dhe përdoruesit e internetit. Me të vërtetë do të gjeni kurse me të gjitha nivelet, mësime, ushtrime gramatikore, audio dhe video, një forum shumëgjuhësor për të ndarë me një komunitet nxënësish si ju dhe një fjalor. Kjo faqe ofron një metodë moderne dhe shumë të plotë, për më tepër, gjithashtu ofron informacion praktik mbi jetën dhe punën në Gjermani dhe Austri. Sigurisht një nga faqet më të plotë!

Orthografietrainer :
Një faqe e shkruar në gjermanisht dhe për ata që tashmë e zotëronin atë. Interesi i kësaj faqeje është se ai do t'ju ndihmojë, pasi emri i tij tregon për thellimin e njohurive tuaja në drejtshkrimin.

Ju do të gjeni shumë ushtrime, me shpjegime, për t'ju stërvitur me përdorimin e mirë të gjuhës.

Vocabulix :

Asgjë nuk është më e rëndësishme sesa pasurimi i fjalorit të tij për të pasur sukses në të folur në një gjuhë të huaj. Kjo faqe është një portal trajnimi perfekt për të mësuar shumë fjalë të fjalorit gjerman në foto.
Ju mund të zgjidhni në mes të disa niveleve (V1 V2 V3), më, është se gjatë ushtrimeve ju mund të shihni progresin tuaj dhe rezultatet që ju bëni.

term :

Një organizatë e njohur e specializuar në gjuhësi për më shumë se 30 vjet. Ajo ofron një revistë online kushtuar mësimit të gjermanishtes: një udhëzues praktik, teste në internet, këshilla për gjuhën për t'ju trajnuar në lidhjen, fjalorin dhe gramatikën. Kjo revistë, përveç artikujve, përmban kartela fjalori dhe ushtrime të tjera. Do të gjeni formula të ndryshme në formën e një pakete si p.sh. letër + paketë dixhitale për t'ju mësuar të kuptoni gjermanisht dhe të përmirësoni shqiptimin tuaj. Formulat e ofruara atje janë të gjitha me pagesë, thjesht duhet të regjistroheni në zonën e anëtarëve dhe të porositni paketat tuaja.

Scholingua :

Një trajner i vërtetë i konjugimit, dhe ne me të vërtetë e kemi të nevojshme sidomos për të mësuar një gjuhë të re! Ajo paraqet tavolina zgjedhim dhe ju lejon për të praktikuar rrënjën foljeve mbi 10 000 gjermanëve, ndërsa marrjen e informacionit (përkthim, sinonime, shembuj, etj).

 


 

Asimiloni gjuhën rrjedhshëm me një përzgjedhje video dhe podkaste

 

Asimiloni gjuhën duke falenderuar rrjedhshëm à një përzgjedhje të videos dhe podkasteve

Për kujtimet vizuale dhe dëgjimore, ky seksion do t'ju pëlqejë.
Ju do të gjeni videot më të mira dhe podcastet në dispozicion në internet. Ata janë një mënyrë shumë e mirë për të mësuar një gjuhë si gjermanishtja që nuk është gjithmonë e lehtë për ne francezët. Pra, në këto raste nuk ka asgjë si të mësuarit në një mënyrë zbavitëse dhe interaktive. Ju mund të mësoni kudo dhe sa herë që dëshironi.

Fjalët kyçe: video, podkaste dhe kanale YouTube për t'ju stërvitur në gjermanisht.
Mësoni ndryshe me rrjedhshmëri dhe lehtësi!

Lindenstrasse :
Një kult dhe seri gjermane për të mësuar? E përsosur për t'ju ndihmuar të konsolidoni bazat ndërsa shijoni një seri jo të keqe gjermane. Ju do të keni akses në të gjitha episodet në video dhe do të jeni në gjendje të regjistroheni në podkastet.

KUBUS :

Një platformë e bërë në Goethe-Institut, bazuar në videot kulturore që datojnë nga 2003 në 2007.

Më shumë se dyzet video në format të shkurtër (rreth pesëmbëdhjetë minuta) të cilat lidhin ngjarje dhe dukuri shoqërore, kulturore dhe politike në Gjermani. Këto video shoqërohen nga një tekst që ju ndihmon duke përshkruar temën dhe kontekstin.

Deutsch Online Lernen :

Një kanal shumë i mirë në YouTube me shumë video (rreth njëzet mësime) rreth fjalorit, gramatikës etj. Videot janë bërë mirë dhe ju lejojnë një të mirë në mësimin tuaj të gjuhës gjermane.
Ekziston edhe një faqe interneti ku mund të gjeni të gjitha mësimet dhe videot.

Kanali YouTube i Sonja Hubmann :

Shumë video për këtë poliglot shumë të bukur! Sonja ofron mësime të nëntitulluara. I stresuar, ajo ofron mësime në frëngjisht në frëngjisht nëntitull. Videot e tij janë të ndërtuara mirë dhe i bëjnë të doni të shikoni dhe për këtë arsye të mësoni!

Akademia Gjermane e Versajës 11 :

Uebfaqja e Akademisë Versajës, shumë e përshtatshme për të mësuar gjermanisht, ofron përveç lojërave dhe kurseve të tjera, podkaste të ndryshme me tema të ndryshme si: karnavalin, një turne të vetë-udhëhequr në Pallatin e Versajës, tema e punës ose partitë ...

Audio-Trajner :

Krijuar nga La Deutsche Welle, Audio-trainer ju lejon të shfletoni skedarët audio të destinuar për nivelet A1 dhe A2! Janë 100 mësime të vogla themelore të fjalorit, të sakta, të dobishme në jetën e përditshme dhe të cilat do t'ju lejojnë të punoni në theksin tuaj!
Çfarë është interesante është aftësia për të shkarkuar kursin në MP3 ose PDF, të mjaftueshme për të ndryshuar kënaqësitë e audios!

Grüße aus Deutschland  :

Platforma e podcast-it në gjermanisht, me tema të ndryshme, e krijuar nga Goethe Institut. Përmirësoni aftësitë tuaja gjuhësore dhe njohuritë për Gjermaninë me 60 episode argëtuese! pasi gjithçka është në gjermanisht. Në mënyrë që të kuptoni vërtet gjithçka që keni dëgjuar, mund të shkarkoni të gjitha dorëshkrimet e podcast-it si një skedar PDF.

Deutsch für Euch :

Një kanal në anglisht me pothuajse abonentë 200 000, të propozuar nga Katja, një mësues plot humor. Një alternativë e mirë për të mësuar gjermanisht duke forcuar anglishten tuaj.

Objektivi kryesor i kanalit është të ofrojë shpjegime të plota gramatikore që janë të arritshme për të gjithë!

Slow German :

Podcast i larmishëm, me titra gjermanisht në YouTube, krijuar nga Annik Rubens dhe funksionon që nga viti 2007. Qëllimi është të ofrojë ushtrime të të kuptuarit të dëgjimit për nxënësit gjermanë në të gjithë botën.
Ju mund të përdorni përmbajtje premium, të disponueshme në www.slowgerman.com.

 


 

Argëtohuni për të mësuar me lehtësi

 

Argëtohuni për të mësuar me lehtësi

Dhe nëse ndryshuam një mënyrë të vogël të të mësuarit për t'u argëtuar? Një mënyrë shumë e mirë për të kombinuar argëtimin dhe mësimin! Ne kemi listuar disa burime që do të kënaqen më shumë se një: lojëra, këngë, video, kuize, rrjete sociale ... këtu do të shkojmë! 

Gjermanishtja është e mirë :

Një faqe e krijuar nga një profesor gjerman, furnizuar shumë mirë si ajo paraqet pothuajse lojra 200 për të përsosur gjuhën tuaj Gjermanisht: lojra fjalë, tregime, lojra interaktive në tema të caktuara ... ju atë fun një kohë të mirë.

Babadum :

Një faqe shumë e këndshme për të konsoliduar dhe mësuar fjalorin bazë. Metoda është thjesht të luash me fjalët në 14 gjuhë të ndryshme, duke përfshirë gjermanishten. Ju keni shqiptimin sa herë që ju prezantohet një fjalë.

Lernabenteuer Deutsch :

Një aplikacion falas shumë argëtues për iPhone, iPad dhe Android i krijuar nga Instituti Goethe. Sekreti i "diskut të qiellit" është një "lojë serioze" shumë argëtuese në gjermanisht, e destinuar për nivelin A2. Isshtë një lojë aventureske që ju lejon të forconi njohuritë tuaja të gjuhës gjermane, duke përjetuar aventura drithëruese ndërsa përpiqeni të zgjidhni një enigmë që nuk do t'ju lërë indiferentë!

Hangman24 : Thjesht një version i varur gjerman! Përgatituni për trekëmbëshin!

Quiz Sprichwörter  :
Quiz ekskluzivisht në gjermanisht dhe që ju lejon të provoni njohuritë tuaja në proverbat gjermane.

Deutsche Welle  :

Përsëri kjo faqe shumë e larmishme ju lejon të mësoni gjermanisht në një mënyrë të ndryshme: Dëgjoni dhe shikoni klipet e hip-hopit gjerman, një muzikë shumë popullore, e cila do të fluturojë me gjeneratën e re. Një përzierje e të mësuarit muzikor dhe kulturës gjermane!

Speaky :

Një aplikacion celular i disponueshëm në iTunes dhe GooglePlay. Speaky është një komunitet global i shkëmbimit të gjuhëve. Ashtu si një rrjet social, ju do të mësoni një gjuhë me një korrespondent dhe ju vetë do t'i mësoni atij gjuhën tuaj amtare.
Bazuar në ndihmën e ndërsjellë dhe shkëmbimin, të dy do të jeni në gjendje të lëvizni në të njëjtin drejtim duke biseduar përmes thirrjeve audio ose video.
Një mënyrë e re për të mësuar duke bërë miq nëpër botë.

busuu :

Një komunitet tjetër virtual si një aplikacion mobil dhe i disponueshëm në iTunes dhe Google Play. Mësoni gjermanisht ndryshe: Përveç shkëmbimit dhe ndihmës së të gjithë anëtarëve të komunitetit, do të keni qasje në klasa interaktive dhe ndihmë nga të gjithë anëtarët e komunitetit.

Disa kurse po paguajnë.

Shkëmbimi i gjuhës :

Një nga faqet e para të bazuara në shkëmbimin e një komuniteti me qëllim të mësimit të një gjuhe. Kjo e bën atë një komunitet shumë të madh, por me një ndërfaqe pak më të vjetër. Kjo ju lejon të korrespondoni me shokët nga e gjithë bota për qëllimin që ju të mësoni gjuhën e tij dhe anasjelltas! Është koha për të takuar gjermanët!

 


 

Përsosni theksin tuaj dhe treni të dukeni si një vendas i vërtetë

 

Përsosni theksin tuaj dhe tren-ju të dukeni si një vendas i vërtetë

Mos u shqetëso, theksi vjen me trajnimin! Përkundër faktit se gjermanishtja duket e komplikuar për shkak të theksit të saj shumë të ndryshëm nga e jona, është mjaft e mundur ta përsosni atë derisa të keni theksin e përsosur gjermanik! Qëllimi: të të bëj të kuptosh nga të gjithë dhe të flasësh me qetësi. Ju thjesht keni nevojë për burimet e duhura dhe mbaroi këtu!

Forvo gjermanisht  :

Një faqe që liston pothuajse fjalë 130 000 dhe që ju lejon të përmirësoni shqiptimin tuaj. Kjo metodë bazohet vetëm në shqiptimin e fjalëve që vetë janë të regjistruara nga përdoruesit dhe komuniteti forvo. Thjesht shkruani fjalët që dëshironi në shiritin e kërkimit dhe motor kërkimi do t'ju sjellë regjistrimet e ndryshme, shpesh me disa akset sipas vendeve dhe rajoneve.

Një ndihmë shumë e mirë për të kuptuar se si të shqiptojnë tingujt dhe fjalët në gjermanisht.

Duden :

Një faqe që lidhet me një fjalor tërësisht në gjermanisht. Ai ofron përkufizime të fjalëve gjermane, thekson shqiptimin dhe frekuencën e shfaqjes në gjuhën gjermane. Ju gjithashtu mund të blini fjalor shtesë në disa tema specifike.

Lexilogos :

Një udhëzues shumë praktik dhe i dobishëm që ju lejon të njihni bazat e shqiptimit gjerman. Shumë lehtë për t'u përdorur, shkruani fjalën tuaj në gjermanisht në shiritin e kërkimit dhe më në fund zgjidhni në të djathtë faqet e ndryshme të propozuara për të dëgjuar shqiptimin e tij. Ju edhe keni zgjedhjen dhe ju mund të argëtoheni duke krahasuar.

Goethe verlag :

Një faqe shumë interesante që ju mundëson të përdorni shumë fjalë për fjalë, sipas temave të ndryshme: aeroporti, kopshtin zoologjik, kinema etj. Bëhet në gjuhën angleze, megjithatë është shumë e thjeshtë për t'u kuptuar për ata që nuk janë ekspertë në gjuhën angleze. Ju gjithashtu keni mundësinë të blini online një libër të veçantë audio duke mësuar gjuhën gjermane (frëngjisht-gjermanisht).

Udhëzues për gjuhët :

Funksione dyfishe inteligjente falë këtij udhëzuesi të shëndoshë. Një burim shumë i dobishëm pasi që ju lejon të dëgjoni edhe shqiptimin e fjalëve, dhe gjithashtu të mësoni fjalorin bazë (shprehjet, numrat dhe alfabetin) në gjermanisht.
Të gjithë ju duhet të bëni është të vendosni kursorin në fjalën ose fraza për të dëgjuar shqiptimin e tij. Ju gjithashtu keni mundësinë të merrni teste në internet për të parë që të mësuarit tuaj evoluon.

 


 

Mësoni duke qenë i lëvizshëm me aplikacione për telefonin tuaj të mençur

 

Mësoni duke qenë i lëvizshëm me aplikacione për telefonin tuaj të mençur

Nomadizmi dhe mobiliteti për të mësuar kudo.
Ne kemi gjetur ju aplikacionet më të mira celulare, ato për nivelet fillestare që fokusohen në fjalorin, por edhe për nivele më të përparuara (A1 / A2), ato do t'ju lejojnë të mësoni shpejt, nga kudo dhe në duke qenë autonome. Prej tani, merrni mësuesin tuaj gjerman në xhepin tuaj. 

Deutschtrainer A1  :

Një aplikim i shkëlqyer i Institutit Goethe, site për të praktikuar fjalorin bazë dhe strukturat e fjalisë duke bërë ushtrime, fjalëkryqe dhe lojëra për IOS dhe Android (niveli A1). 

Jetzt spielen  :

Një aplikacion i ri, i cili mund të shkarkohet falas, i zhvilluar gjithashtu nga Instituti Goethe i cili ju lejon të mësoni gjermanisht përmes një "qyteti fjalësh". Prandaj është në formën e një loje dhe ndërveprimi me lojtarët e tjerë që ju mund të mësoni dhe pasuroni fjalorin tuaj për nivelet A1 / A2.

Duolingo :

Mësoni rregullisht dhe 5 minuta në ditë! Përsëri app është vendosur në krye tonë, sepse ajo duket të jetë numri i aplikimit 1 zgjedhur nga përdoruesit e internetit në aspektin e të mësuarit e një gjuhe!

Argëtuese dhe në formën e një videolojeje falë sistemit të bonusit, ju ofron mësime të ndryshme që ju sjellin fjalë të reja fjalori sipas temave. Dëgjoni, lexoni dhe shkruani sipas ushtrimeve dhe çdo mësim i suksesshëm ju garanton pikë që do t'ju çojnë në nivelin tjetër. Metoda bazohet në ushtrimin e përkthimit.

Në varg :

Praktikë duke folur gjermanisht me njerëz nga e gjithë bota! Interaktive dhe bazuar si një komunitet gjuhësor, aplikacioni ju lejon të shkëmbeni dhe komunikoni me përdorues të tjerë në formën e mesazheve të menjëhershme ose mesazhe zanore. Ju gjithashtu do të keni qasje në mjete për të korrigjuar dhe përkthyer gjuhën.
Ju mund të mësoni gjermanisht me dikë nga Gjermania, ndërsa ai person do të mësojë frëngjisht me ju. Rreth 2 milion përdorues që ndihmojnë njëri-tjetrin, një mënyrë e shkëlqyer për të mundësuar shkëmbimin kulturor përveç të mësuarit gjerman. Ne gjithashtu e vlerësojmë mundësinë që të kemi qasje në tutorë të disponueshëm për mësime intensive.

memrise:

Ky aplikacion është i shkëlqyeshëm për fillimin! Metoda e tij: "përsëritje në hapësirë", që do të thotë, duke mësuar fjalët e fjalorit ndërsa jeni i sigurt që të mos i harroni ato. Siç sugjeron emri i saj, "Memrise", ju lejon të mësoni përmendësh fjalët dhe frazat, në sajë të më shumë se 200 kurseve të krijuara nga ekspertët, duke zgjedhur përgjigjen e saktë nga një listë që do të merrni në fund të çdo seance dhe e cila do t'ju lejojë të ndiqni fjalët që ishin më të vështirat për ju për të mësuar. Ndiqni statistikat tuaja dhe mësoni në çdo kohë falë mënyrës së saj jashtë linje. Një aplikacion inteligjent që nuk do të harxhojë kohën tuaj. 

Quizlet :

Një shërbim arsimor online nga Shtetet e Bashkuara, ku më shumë se 30 milionë studentë dhe mësues e përdorin atë çdo muaj. Bazuar në të njëjtën metodë "përsëritjeje në distancë", ky aplikacion është një mënyrë krejtësisht e re për të studiuar. Shumë interaktive, ose mund të kërkoni midis 214 listave ekzistuese ose thjesht të krijoni tuajën duke shtuar terma dhe përkufizime. Personalizojeni grafikun tuaj të të mësuarit, ju vlerësoheni dhe mund të përmirësoni notat tuaja duke studiuar me letra, lojëra dhe aktivitete të tjera. 

Gjuhët e raketave :

Falë këtij aplikacioni ju kryesisht praktikoni gjuhën gojore. Ushtrimet janë në formë audio: ju përsëritni fjalë ose dialogje përmes regjistrimeve që bëni vetë për të ndjekur evolucionin tuaj. Gjithashtu mund të shkarkoni mësimet në celularin tuaj kështu që ju mund t'i qaseni ato pa kaluar nëpër aplikacionin. Një themel shumë i mirë pasi që ka më shumë se orë 60 të mësimeve interaktive audio, kurseve gjuhësore dhe kulturës, njohjen e zërit që ju lejon të përmirësoni shqiptimin tuaj me mijëra fjali si edhe mësimet e shkrimit.

Ju keni mundësi të keni qasje premium për të hyrë në të gjitha ushtrimet. 

PowerVocab :

Një app fun që luan me fjalë! Në të vërtetë, një aplikacion shumë i mirë për ata që duan gërvishtje, fjalëkryqe, varur ose lojëra të tjera. Një teknikë e thjeshtë, por efektive: një fjalë jepet në formën e një hartë dhe ju duhet të zgjidhni përkufizimin e duhur.
Kjo do t'ju ndihmojë të thelloni njohuritë tuaja të gjuhës duke ndërtuar një fjalor të fortë dhe të qëndrueshëm, pasi ai gjithashtu përmban një fjalor për fjalë të vështira. Një mënyrë e mirë për të mësuar!
Falë këtij përzgjedhjeje bujare ju më në fund keni të gjitha burimet e nevojshme për të mësuarit tuaj! Mos e bëni gjermanisht një gjuhë pakapshme!

 


 

 Zgjohuni fëmijët tuaj nga moshat e tyre më të reja

Zgjohuni fëmijët tuaj nga moshat e tyre më të reja

Prezantoni gjermanisht fëmijët tuaj nga një moshë shumë e re. Ne e dimë se bazat janë ndërtuar të rinj, prandaj shfrytëzoni këto faqe të ndryshme dhe aplikacione mobile për t'i vënë ato në rrugën e mësimit gjermanik.
I lezetshëm dhe krijues, këto mjete do të jenë një mënyrë e mirë për të mësuar dhe plotësuese në shkollë.

Teddylingua :

Një faqe në gjermanisht dedikuar për të mësuar gjermanisht nga të vegjëlit tuaj. Shumë lojëra, këngë dhe aktivitete që do t'i bëjnë ata të duan gjermanisht!

Steph Raymond :

Një blog i pasur me burime që kursehet deri tani më shumë se ushtrimet e kolegjit 1000 për të mësuar gjuhën gjermane. Ushtrime tipike: leksik, gramatikor, shqiptim ose qytetërim me tema të ndryshme të jetës së përditshme. Ju mund të zgjidhni sipas nivelit të klasës suaj (nga fillimi në 3ème LV2).

Educa gjuhë fëmijët :

Një platformë e specializuar për metodat e gjuhëve të huaja për fëmijët nga 3 deri në 11 vjeç. Një faqe shumë gjithëpërfshirëse me një numër të madh të burimeve arsimore për të mësuar gjermanisht. Shumica e materialeve arsimore të ofruara janë të ngarkueshme: DVD, libra, CD, revista, vjersha të fëmijëve dhe lojëra edukative.

Një numër i mirë i mësimeve dygjuhëshe zgjimi dhe mësimi i lehtë dhe argëtues i gjermanishtes në shtëpi! 

Ndihmë në gjermanisht  :

Një faqe e krijuar nga S. Renoncé e dedikuar posaçërisht për nxënësit e shkollave të mesme.
Ai përfshin fletë të shumta ndihmëse në gjermanisht, bazuar në rishikimet e gramatikës, fjalorit, foljeve, të gjitha këto veçanërisht për provimet BAC.
Një pjesë e historisë, shqiptimit dhe kulturës janë gjithashtu të pranishme në këtë faqe interneti.

i ri  :

Një revistë online për fëmijët. Për shkak se është bërë tërësisht në gjermanisht, është më mirë që fëmijët tuaj të kenë një nivel të mirë të fjalorit. Kjo revistë do t'i ndihmojë ata nga njëra anë që të asimilojnë edhe më shumë fjalorë dhe në anën tjetër të kultivojnë!