Pas artikull tonë se si të paraqesë me email i kërkon falje një kolegukëtu janë disa këshilla për t'u kërkuar falje një mbikëqyrësi.

Kërkoni ndjesë për një mbikëqyrës

Ju mund të duhet të kërkoni falje nga mbikëqyrësi juaj për çfarëdo arsye: sjellje e keqe, vonesa në punë ose punë e ekzekutuar dobët, vonesa të përsëritura, etj.

Ashtu si me një falje ndaj një kolegu, e-mail duhet të përfshijë jo vetëm një falje zyrtare, por edhe një ndjenjë që ju e dini që keni faj. Ju nuk duhet ta fajësoni shefin tuaj dhe të jeni të hidhur!

Përveç kësaj, kjo e-mail duhet të përfshijë sigurinë që ju nuk do të përsërisni sjelljen që ju ka shkaktuar për të kërkuar falje, të formuluara sa më sinqerisht të jetë e mundur.

Modeli i emailit për t'u kërkuar falje një mbikëqyrësi

Këtu është një model email për t'i kërkuar falje mbikëqyrësit tuaj në formën e duhur, për shembull në rastin e një pune të kthyer vonë:

Sir / Madam,

Dëshiroj me këtë mesazh të shkurtër të kërkoj falje për vonesën në raportin tim, të cilin e kam paraqitur këtë mëngjes në tryezën tuaj. U kapa nga moti dhe prioritetet e mia ishin të organizuara keq. Unë sinqerisht më vjen keq për mungesën e profesionalizmit në këtë projekt dhe unë jam i vetëdijshëm për vështirësitë që kjo mund t'ju ketë shkaktuar.

Unë dua të theksoj se unë jam gjithmonë shumë i zellshëm në punën time. Një hendek i tillë profesional nuk do të ndodhë përsëri.

Të fala,

[Signature]

LEXO  Ngrini karrierën tuaj me mirësjellje në email