Ne të gjithë e dimë që falja ndaj një kolegu ose kujtdo nuk është e lehtë. Në këtë artikull, ne ju ndihmojmë të gjeni fjalët e duhura për të kërkuar falje përmes postës elektronike.

Bëni ndryshime për të ruajtur marrëdhëniet tuaja

Në jetën tuaj profesionale, ju mund të duhet të kërkoni falje nga një koleg, sepse nuk keni qenë në gjendje të merrni pjesë në ngjarjen e tyre, sepse keni qenë ofendues nën presion, ose për ndonjë arsye tjetër. Për të mos helmuar gjërat dhe për të mbajtur një marrëdhënie të përzemërta me të ky koleg, është e rëndësishme të zgjidhni fjalët tuaja me kujdes dhe të shkruani një email i sjellshëm dhe u kthye mirë.

Modeli i emailit për të kërkuar falje për një koleg

Këtu është një model email për t'i kërkuar falje një kolegu për sjellje të dëmshme ose të papërshtatshme:

 Tema: Falje

[Emri i kolegut],

Doja të kërkoj falje për sjelljen time në [datën]. Kam vepruar keq dhe sillu keq me ty. Dua ta bëj të qartë se nuk është zakoni im për të vepruar kështu dhe se unë kam qenë i mbingarkuar nga presioni i këtij projekti të përbashkët.

Unë sinqerisht më vjen keq për atë që ndodhi dhe ju siguroj se kjo nuk do të ndodhë përsëri.

sinqerisht,

[Signature]

LEXO  Model letrash për të kërkuar pagesa për kohën shtesë