Formula të sjellshme për t'u shmangur në fund të emailit

Fjalitë e padobishme, formulat negative, shkurtesat ose grumbullimi i formulave… Këto janë të gjitha përdorime në fund të emailit që meritojnë të braktisen. Do të fitoni shumë duke u angazhuar më shumë në formulat në fund të emailit. Është arritja e objektivave që motivoi zgjedhjen e shkrimit të një emaili. Nëse jeni punonjës zyre ose dikush që dërgon rregullisht email për punë, ky artikull është për ju. Me siguri do të përmirësoni artin tuaj të korrespondencës.

Disa shembuj formulash për të cilat nuk duhet të zgjidhni

Është e rëndësishme të rrëshqasë a përshëndetje në fund të një emaili, por jo vetëm ndonjë.

Formula të zakonshme ose të përbëra nga fjali të panevojshme

Përfundimi i një emaili profesional me një formulë tërheqëse i ofron dërguesit garancinë për t'u lexuar dhe për t'i bërë të ditur marrësit se çfarë pritet prej tij. Megjithatë, duke adoptuar një frazë shumë stereotipike të sjellshme si: “Të mbetem në dispozicion për çdo informacion të mëtejshëm...”, ka shumë mundësi që të mos lexohet. Është me të vërtetë mjaft e zakonshme.

Gjithashtu duhen shmangur formulat e sjellshme në fund të emailit të përbëra nga fjali të panevojshme. Jo vetëm që nuk i shtojnë vlerë të shtuar mesazhit, por duken të pakuptimta dhe mund të diskreditojnë dërguesin.

LEXO  Shembull letre për të kontestuar një zbukurim të pagave

Formulat negative

Përtej kontekstit editorial, është vërtetuar nga disa studime se formulimet negative kanë një ndikim në nënndërgjegjen tonë. Përkundrazi, ata shtyjnë të kryejnë të ndaluarën dhe jo ta shmangin atë. Si rezultat, shprehjet e sjellshme si "Mos hezitoni të më telefononi" ose "Nuk do të dështojmë të..." janë shumë joftuese dhe për fat të keq mund të kenë efektin e kundërt.

Formulat në formë kumulative

Bollëku i të mirave nuk bën dëm, thonë ata. Por çfarë të bëjmë me këtë maksimum latin "Virtus stat in medio" (Virtyti në mes)? Mjafton të thuhet se formulat e sjellshme mund të zgjidhen në kontekst, kur ato grumbullohen, ato shpejt mund të bëhen joefektive.

Kështu, duhen shmangur shprehjet e sjellshme si "Shihemi së shpejti, kalofshi mirë, përzemërsisht" ose "Ditë shumë e mirë, me respekt" duhet të shmangen. Por atëherë, çfarë forme mirësjelljeje të adoptosh?

Në vend të kësaj, zgjidhni këto shprehje të sjellshme

Kur jeni duke pritur për një përgjigje nga korrespondenti juaj, idealja është të thoni: "Në pritje të kthimit tuaj, ju lutem...". Shprehje të tjera të sjellshme për të treguar disponueshmërinë tuaj, "Ju lutemi ta dini se mund të na kontaktoni" ose "Ju ftojmë të na kontaktoni".

Shprehjet e sjellshme si "Miqësi" ose "Kalofshi një ditë të mirë" duhet të përdoren kur jeni mësuar tashmë të komunikoni me marrësin.

Përsa i përket shprehjeve të sjellshme "Sinqerisht" ose "Shumë përzemërsisht", ato janë të përshtatshme për situata në të cilat keni diskutuar më parë disa herë me bashkëbiseduesin tuaj.

Lidhur me formulën e sjellshme “Sinqerisht”, duhet të dini se është mjaft miqësore dhe formale. Nëse nuk e keni takuar kurrë marrësin, kjo formulë mund të përdoret ende në mënyrë të vlefshme.

LEXO  Rritni ndikimin tuaj në punë me email të sjellshëm