Zotëroni artin e fushës magjepsëse profesionale

Ju keni vetëm disa minuta të çmuara për të bindur një rekrutues të mundshëm. A e dini se si ta përmbledhni udhëtimin tuaj në një mënyrë koncize dhe me ndikim? Ky trajnim do t'ju mësojë se si të ndërtoni një fushë profesionale tërheqëse.

E gjitha fillon me përcaktimin e qartë të qëllimit tuaj të karrierës. Nolwenn Bernache-Assollant, eksperti që drejton këtë trajnim, do t'ju udhëzojë për të përcaktuar një objektiv të saktë. Një hap vendimtar për t'i dhënë një drejtim të qartë historisë suaj.

Më pas do të rishikoni të gjithë karrierën tuaj profesionale. Duke u kthyer pas në kohë, do të identifikoni përvojat dhe arritjet e rëndësishme që duhen theksuar.

Objektivi më pas do të jetë të identifikoni fillin e përbashkët që i jep koherencë të përgjithshme historisë suaj. Kjo lidhje do t'ju lejojë të nënvizoni përvojat tuaja të ndryshme në një rrëfim të rrjedhshëm.

Çfarë duhet të bëni nëse disa faza të udhëtimit tuaj kanë të meta? Ky trajnim do t'ju japë teknikat për t'iu qasur atyre në mënyrë inteligjente, pa lënë vend për dyshime.

Së fundi, ju do të ndiqni hap pas hapi metodën e provuar me 4 hapa për të mbledhur elementët kryesorë të një hapi profesional tërheqës dhe të paharrueshëm. Nga prezantimi i fuqishëm deri te përfundimi ndikues, asgjë nuk do t'ju rezistojë.

Eksploroni udhëtimin tuaj për të zbuluar fillin e tij të përbashkët

Pasi të keni përcaktuar qartë objektivin tuaj profesional, është koha për të analizuar në detaje rrugën tuaj të karrierës. Ky hap do t'ju lejojë të identifikoni fillin e përbashkët për t'u integruar në hapin tuaj.

Së pari do të ktheheni në rrjedhën e jetës suaj profesionale, si një afat kohor. Duke filluar nga e tashmja, ju do të shikoni prapa në çdo përvojë të rëndësishme, pozicion të mbajtur, arritje dhe trajnim.

Ushtrimi do t'ju ndihmojë të bëni një hap prapa nga fazat e ndryshme të udhëtimit tuaj. Atëherë do të jeni në gjendje të kuptoni më mirë aftësitë transversale dhe cilësitë personale që shfaqen.

Qëllimi do të jetë të nxirrni në pah elementët e fortë dhe të përsëritur duke i dhënë koherencë të përgjithshme profilit tuaj. Aftësia juaj për t'u përshtatur, kurioziteti juaj, lidershipi juaj ose ndonjë cilësi tjetër dalluese.

Pasi të jetë identifikuar kjo fije e përbashkët, ju do të dini se si të lidhni dhe të vendosni përvojat tuaja të ndryshme në perspektivë. Pika juaj do të marrë më pas dimensionin e një historie koherente dhe tërheqëse.

Në vend që të rendisni thjesht pozicionet, ju do të endni një rrëfim të rrjedhshëm rreth personalitetit dhe filozofisë suaj profesionale. Një element diferencues që do të lërë mbresa.

Përvetësoni metodën e pagabueshme për një hap profesional me ndikim

Tani keni të gjithë elementët kryesorë të nevojshëm. Është koha për t'i bashkuar këto blloqe ndërtimi për të ndërtuar një fushë profesionale tërheqëse nga fillimi në fund.

Ky trajnim do t'ju japë metodën e provuar me 4 hapa për ta arritur këtë. Një proces i strukturuar që nuk i lë asgjë rastësisë.

Para së gjithash, do të mësoni se si të krijoni një hyrje të fuqishme dhe tërheqëse që në sekondat e para. Teknikat retorike do t'ju lejojnë të tërhiqni menjëherë vëmendjen e audiencës tuaj.

Ju do të vazhdoni me vetë trupin e fushës, duke e vendosur historinë tuaj rreth fillit kryesor të identifikuar më parë. Qëllimet, cilësitë tuaja të spikatura dhe përvojat e rëndësishme do të përshtaten së bashku për të formuar një tërësi koherente.

Edhe pse thelbësore, tregimi nuk do të jetë gjithçka. Do të shihni se si ta përmirësoni fjalimin tuaj me prova të prekshme si shifra, citate ose dëshmi shpërblyese.

Së fundi, ju do të punoni në përfundimin e fushës suaj për të lënë një përshtypje përfundimtare, ndikuese dhe të paharrueshme. Një goditje e fundit që do të inkurajojë rekrutuesit të vazhdojnë intervistën me ju.

Falë kësaj metode të strukturuar, zëri juaj nuk do të jetë më një prezantim i thjeshtë zyrtar. Por një turne vërtet magjepsës nga fillimi në fund.