Fatkeqësisht, është bërë një klasik në karrierën e shumë njerëzve që punojnë, pushimi nga puna për arsye ekonomike i kthen në tregun e punës punonjësit e papunë në "kërkim të kuptimit" në zgjedhjen e tyre të ardhshme, vendimtare të karrierës. Kështu fillon historia e Aurélie, me të cilën takohemi sot. Dhe gjithashtu këtu, ne do të ballafaqohemi me një tjetër "klasik": atë të rikualifikimit i cili jo vetëm që na lejon të kërcejmë më lart, por, si një bonus, me një buzëqeshje!

3 vjet më parë, ju mund të kishit hasur në Aurélie në raftet e dyqanit të madh DIY ku ajo kishte veshur uniformën e një Konsulenti të Shitjes. Në moshën 33 vjeç, dhe me një diplomë biznesi në dorë, Aurélie kishte krijuar një vend të rehatshëm për veten e saj pas 9 vitesh të njëpasnjëshme në këtë pozicion. "Ndoshta jo në nivelin e licencës sime në tregti, por puna më tërhoqi, atmosfera e ekipit ishte e mirë, unë gjeta llogarinë time atje", ajo analizon. Përveç se vështirësitë ekonomike të hasura në dyqanin e tij do të shënojnë fundin e CDI -së së tij. Të ballafaquar me të, tre opsione dalin menjëherë: pranoni një transferim në një dyqan tjetër të shenjës. Ajo refuzon ; të riorientohen brenda kompanisë në një profil tjetër profesional. Ne jo