Ne kundër mbeturinave është një dyqan ushqimor, koncepti i të cilit është rishitja e produkteve të pashitura. Çdo vit, mijëra produkte ushqimore ende të ngrënshme hidhen tutje. Për të luftuar kundër kësaj fatkeqësie, Ne anti-mbeturinat kemi ngritur dyqane ushqimore kudo në Francë për të ofruar këto produkte. Në këtë përmbledhje, ne do t'ju tregojmë se si funksionon Ne Anti-Waste dhe do t'ju japim mendime rreth tyre dyqani ushqimor dhe koncepti i tij.

Prezantimi i kompanisë Ne kundër mbeturinave

Nous anti-gaspi është një dyqan ushqimor i themeluar në vitin 2018, qëllimi kryesor i të cilit është të jepni një jetë të dytë produkteve të pashitura. Në vend që të hidhen në plehra, këto produkte ruhen në minutën e fundit dhe ofrohen për shitje. Ne anti-mbeturinat kujdesemi për grumbullimin e produkteve data e skadencës së të cilave është e afërt, për t'ua ofruar konsumatorëve të saj me çmime shumë të ulëta. Kjo qasje inkurajon konsumin përgjegjës. Çdo qytetar mund të kontribuojë me duke blerë produktet e tyre nga Ne anti-gaspi. Falë suksesit të madh të dyqanit ushqimor, ajo mundi të hapte pika të tjera shitjeje në të gjithë Francën. Sot ka më shumë se një Kemi pesëmbëdhjetë dyqanekundër mbeturinave.

Nga vijnë produktet e Nous anti-gaspi?

Ne kundër mbetjeve kërkon për produktet më të mira të pashitura për t'ju ofruar me çmimet më të mira. Ky dyqan ushqimor mund të ofrojë të gjitha llojet e produkteve, si veshje, fruta dhe perime, kozmetikë etj. Në Francë, një frut me një gungë të vogël ose një ngjyrë jo tërheqëse mund t'i bashkohet shpejt shportës së pashitur. Ne anti-mbeturinat pastaj kujdesemi për rikuperimin e këtyre frutave për t'i rishitur me çmime deri në 30% më të ulëta. Ne anti-mbeturinat po kërkojmë ofertat e duhura të produkteve të pashitura. Shpesh, stoku i tij vjen nga mallra të pashitura nga doganat ose shpërndarësit. Për t'i marrë ato, vazhdon negociatat. Pasi të merret stoku, dyqani ushqimor është përgjegjës për klasifikimin dhe filtrimin e tij, të gjitha produktet e korrura. Me siguri do të gjeni vetëm produkte cilësore në raftet. Për ta përmbledhur, këtu janë burimet e ndryshme të produkteve të dyqani ushqimor Ne kundër mbeturinave, përkatësisht:

  • artikuj të pashitur nga markat kryesore: disa produkte të markave kryesore janë të vështira për t'u shitur për shkak të mungesës së kërkesës. Këto produkte janë sezonale dhe për këtë arsye do të likuidohen para ardhjes së sezonit të ardhshëm;
  • Inventari i distributorëve: Qindra shpërndarës përfundojnë me inventar të pashitur çdo vit. Ne anti-gaspi i kontaktojmë, negociojmë çmimet dhe rishesim produktet e tyre me çmime më të ulëta;
  • blerja e artikujve të pashitur në doganë: Ne anti gaspi marrim pjesë në ankande në doganë për të marrë artikuj të pashitur me çmime shumë tërheqëse.
LEXO  Aplikoni një qasje të shëndetit dhe sigurisë në punë

Cilat janë avantazhet e blerjes nga Ne kundër mbetjeve?

Dyqani ushqimor Nous anti gaspi nis nga një koncept revolucionar, e cila bën të mundur luftën kundër mbetjeve dhe ruajtjen e planetit. Dyqani ushqimor u ofron klientëve të tij mundësinë për të blerë produkte të pashitura të cilësisë shumë të mirë dhe gjithmonë të freskëta. Ne anti gaspi aplikojmë 30% ulje në të gjitha produktet e saj në mënyrë që të inkurajojë konsumatorët për të blerë. Kjo qasje ekologjike i ka mundësuar dyqaneve ushqimore t'u japë një jetë të dytë mijëra produkteve. Pa të, të gjitha këto produkte do të ishin hedhur në plehra. Sa i përket produkteve të saj të pashitura, Ne anti-gaspi angazhohemi t'i ofrojmë ato falas tek nevojtarët. Kështu që asgjë nuk do të humbasë. Për ta përmbledhur, këtu janë të ndryshmet pikat e forta të dyqanit ushqimor Ne kundër mbeturinave, të dish :

  • është e pranishme në disa departamente të Francës: pas suksesit të madh të dyqanit ushqimor Nous anti-gaspi, mundi të hapte pika të reja shitjeje. Sot, disa departamente mund të përfitojnë prej tij;
  • ofron produkte cilësore me çmime të ulëta: ne anti-gaspi përzgjedhim artikuj cilësorë të pashitur, ende në gjendje të mirë dhe i ofrojmë me çmime shumë tërheqëse;
  • u ofron shoqatave artikujt e tij të pashitur: nous anti-gaspi merr përsipër t'ua ofrojë shoqatave artikujt e tij të pashitur. Ky gjest solidariteti thotë shumë për etikën e dyqaneve ushqimore.

Cilat janë disavantazhet e Ne kundër mbeturinave?

Klientët e Ne kundër mbetjeve kritikoni disa gjëra në dyqan ushqimor. Para së gjithash, duhet të dini se raftet shpesh janë bosh dhe ndonjëherë keq të organizuar dhe të çrregullt, gjë që vështirëson blerjet për klientët. Ekziston edhe një problem menaxhimi në nivel fondi, që është e zakonshme në disa zinxhirë dyqanesh. Shumë klientë ankohen për gjetjen e radhës dhe vetëm një arkë të hapur. Punonjësit e dyqaneve ushqimore ankohen edhe për pagat, të cilat konsiderohen shumë të ulëta. Ne anti-mbeturinat ka një koncept të mirë, por duhet të konsiderojmë të dëgjojmë kritika konstruktive nga konsumatorët e saj dhe punonjësit e saj të përmirësohen.

LEXO  Si të përdorni një spreadsheet në Excel?

Një opinion përfundimtar për Ne kundër mbeturinave

Që nga shfaqja e saj në vitin 2018, dyqani ushqimor Nous anti-gaspi ka pasur sukses të madh. Numri i klientëve besnikë të saj vazhdon të rritet dita ditës. Koncepti i dyqanit ushqimor është i vetëm. Ai inkurajon konsumatorët të shmangin mbeturinat. Dyqani ushqimor ofron produkte ende të freskëta dhe të konsumueshme, me çmime më të ulëta se çmimet e tregut. Shumë klientë të dyqaneve ushqimore pretendojnë se ata blejnë vetëm në nivelin "We anti-mbete" për të inkurajuar procesin. Sidoqoftë, dyqani ushqimor ka disa fusha për përmirësim. Kjo duhet rishikojë menaxhimin e pikave të tij të shitjes, për të cilën ankohen shumica e klientëve. Ka çrregullim në rafte dhe anarki totale në arka. Disa punonjës janë të pasjellshëm me klientët. Punonjësit e Ne kundër mbetjeve pretendojnë se paga e tyre nuk është motivuese. Kjo nuk i inkurajon ata të japin më të mirën nga vetja për të kënaqur klientët. Për të vazhduar vrullin e tij, Ne kundër mbeturinave duhet të mendojë për përmirësimin e disa aspekteve të saj dhe ndryshimin e politikës së saj të punës. Ajo duhet të ofrojë më shumë paga motivuese në mënyrë që të inkurajojë punonjësit të ofrojnë menaxhim më i mirë i ushqimeve.