Historia fillon keq, me një pushim ekonomik i cili e vë Thierry kundër vullnetit të tij në tregun e punës pas dymbëdhjetë viteve të kaluara në departamentin e marketingut të një shumëkombëshe, së pari si Asistent Marketingu dhe Komunikimi, pastaj si Shef i komunikimit për kompaninë. Pastaj pason për Thierry një kthesë prej 180 °, të cilën ai nuk e kishte parashikuar: (pothuajse) pa e vërejtur atë, ai do të bëhet kreu i kompanisë së tij.

Aftershtë një realitet biznesi në fund të fundit klasik, por megjithatë kaq i pakëndshëm kur përballesh me të: të bëhesh i tepërt për arsye ekonomike kur deri atëherë "gjithçka ishte e lehtë". Thierry, i ri në të tridhjetat, nuk ishte përjashtim. 3 vjet më parë, ai vuajti, si disa nga punonjësit e tij, pasojat e një plani ristrukturimi të filluar nga kompania mëmë e punëdhënësit të tij, Graham & Brown (specialist i dekorimit të brendshëm) selia e së cilës ndodhet në Mbretërinë e Bashkuar.

Kalimi nëpër zyrën Pôle Emploi

Më pas aktivizohet opsioni "CSP" për të, domethënë "Kontrata e Sigurimit Profesional" e cila duhet ta drejtojë atë drejt një riorientimi të përshtatur në profilin e tij. Ai e pranon atë, pastaj regjistrohet në regjistrat Pôle Emploi dhe zbulon kushtet e ...

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Kalimet kolektive: pajisja po vendoset