Vonë në zyrë? Ky email do të heshtë qortimet

Keni ngecur në bllokimet e trafikut në mëngjes? A prishet autobusi ose metroja juaj në mënyrë të përsëritur? Mos lejoni që këto lemza të transportit t'ju shkatërrojnë ditën në punë. Një email i vogël i shkruar me kujdes dhe i dërguar në kohë do ta qetësojë menaxherin tuaj. Dhe kështu do t'ju mbrojë nga qortimet e pakëndshme një herë në zyrë.

Modeli i përsosur për të kopjuar dhe ngjitur


Tema: Vonesë sot për shkak të problemit të transportit publik

Përshëndetje [emri],

Fatkeqësisht, më duhet t'ju informoj për vonesën time këtë mëngjes. Në të vërtetë, një incident i rëndë në linjën e metrosë që e përdor çdo ditë, ndërpreu plotësisht trafikun për shumë minuta. Megjithë largimin tim të hershëm nga shtëpia, unë u imobilizova me forcë një herë në transport.

Kjo situatë mbetet krejtësisht jashtë kontrollit tim. Marr përsipër të marr masat e nevojshme për të parandaluar që një shqetësim i tillë të përsëritet në të ardhmen. Që tani e tutje, do të jem më vigjilent në lidhje me rreziqet e mundshme që mund të pengojnë udhëtimet e mia.

Ju falënderoj paraprakisht për mirëkuptimin.

Të fala,

[Emri juaj]

[Nënshkrimi me email]

Një ton i sjellshëm i adoptuar që në fjalët e para

Shprehjet e sjellshme si "për fat të keq më duhet t'ju informoj" ose "të jeni të sigurt" vendosin menjëherë një ton të përshtatshëm dhe respektues ndaj menaxherit. Përveç kësaj, ne theksojmë qartë mungesën e përgjegjësisë së saj për këtë ngecje përpara se të premtojmë se situata nuk do të përsëritet.

Një shpjegim i qartë i fakteve

Shpjegimi qendror jep disa detaje specifike rreth incidentit për të justifikuar këtë vonesë të lidhur me transportin publik. Por as emaili nuk humbet në devijime të panevojshme për personin përgjegjës. Pasi të jenë thënë thjesht gjërat thelbësore, mund të konkludojmë në një shënim qetësues për të ardhmen.

Falë këtij formulimi të rafinuar, por mjaftueshëm të detajuar, menaxheri juaj do të jetë në gjendje të kuptojë vetëm vështirësitë reale të hasura atë ditë. Do të theksohet edhe dëshira juaj për përpikmëri. Dhe mbi të gjitha, pavarësisht nga kjo pengesë, do të keni arritur të përvetësoni profesionalizmin e pritur në komunikimin tuaj.