Përgjegjëse, për IFOCOP, për marrëdhëniet me recetat, Amandine Faucher punoi për një kohë të gjatë si konsulente në një firmë konsulence për burimet njerëzore. Ajo ruan një qasje njerëzore dhe specialistike që i lejon sot të mbështesë kandidatët për lëvizshmëri profesionale në drejtimin e duhur, veçanërisht kur është e nevojshme të kalojnë nëpër kutinë e trajnimit.

Amandine, në bashkëpunim me strukturat partnere të IFOCOP, ju drejtoni rregullisht takime informacioni për punonjësit gjatë periudhave të lëvizshmërisë profesionale. Cili është atëherë mesazhi juaj për ta?

Mesazhi padyshim që i përshtatet auditorit, por unë filloj duke kujtuar një gjë thelbësore: rikualifikimi nuk mund të improvizohet. Kërkon reflektim, kohë, punë përgatitore, sakrifica… isshtë një akt angazhimi. Nuk zgjohesh një mëngjes të bukur duke i thënë vetes "Hej, po sikur të ndryshoj punë? ".

Le të themi se është kështu.

Në këtë rast, për të shmangur çdo zhgënjim, ju këshilloj fuqimisht të pyesni për realitetin e tregut dhe rregullimet që do të bëhen në përputhje me rrethanat, në mënyrë që rikualifikimi të bëhet një levë e punësueshmërisë. Kjo mund t'ju duket pak befasuese, por unë shpesh u përgjigjem atyre të ardhshme