Trajnim premium plotësisht falas i OpenClassrooms

Kompleksiteti i sistemeve të informacionit vazhdon të rritet. Është e rëndësishme që të ketë kontrolle sigurie për t'i mbrojtur ato dhe për të parandaluar sulmet kibernetike. Monitorimi i sistemeve të informacionit është thelbësor për zbulimin dhe reagimin ndaj dobësive dhe sulmeve kibernetike.

Në këtë kurs, do të mësoni se si të krijoni një arkitekturë monitorimi dhe të zbuloni dobësitë. Ne do t'ju tregojmë hap pas hapi se si të analizoni regjistrat dhe të simuloni skenarët e sulmit kundër sistemit tuaj.

Së pari, do të mësoni se çfarë është monitorimi. Më pas do të merrni një përmbledhje se si të grumbulloni dhe analizoni regjistrat. Në Pjesën XNUMX, ju do të krijoni një sistem të Informacionit të Sigurisë dhe Menaxhimit të Ngjarjeve (SIEM) duke përdorur paketën ELK dhe do të krijoni rregulla zbulimi. Së fundi, ju do të përcaktoni skenarët e sulmit dhe do të gjurmoni duke përdorur tabelat ATT&CK.

Dëshironi të krijoni një arkitekturë menaxhimi për të mbrojtur më mirë sistemin tuaj? Nëse po, atëherë duhet të ndiqni këtë kurs.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale→