Kërkimi në motorët e kërkimit si Google duket e lehtë. Megjithatë, shumica e përdoruesve nuk dinë ta bëjnë këtë dhe nuk përdorin gjithnjë tiparet e avancuara të motorëve të kërkimit për të përsosur kërkimet e tyre. Zakonisht ato janë të kufizuara për të shtypur një fjali ose fjalë kyçe në Google, ndërkohë që është e mundur që të marrin rezultate më të rëndësishme në linjat e para. Në vend që të marrin qindra mijëra apo edhe miliona rezultate, mund të merrni një listë URL më të rëndësishme që do ta bëjë më të lehtë për të gjetur përdoruesin pa humbur kohë. Të bëhesh një kërkim i Google në zyrë sidomos nëse duhet të përgatisë një raportKëtu janë disa këshilla për t'u marrë parasysh.

Përdorimi i thonjëzimeve për të përsosur kërkimin tuaj

Google merr parasysh disa simbole ose operatorë që mund të përsosin kërkimin e saj. Këta operatorë veprojnë në motorin klasik, në imazhet e Google dhe variantet e tjera të motorëve të kërkimit. Në mesin e këtyre operatorëve, ne shënojmë thonjëza. Një frazë e cituar është një mënyrë e mirë për të kërkuar një formulim të saktë.

Si pasojë, rezultatet e marra do të jenë ato që përmbajnë saktësisht termat e futur në thonjëza. Ky proces ju lejon të shtypni jo vetëm një ose dy fjalë, por edhe një fjali të tërë, për shembull "si të shkruash një raport takimi".

Përjashtimi i fjalëve me shenjën "-"

Shtimi i një dash ndonjëherë është i nevojshëm për të përjashtuar në mënyrë eksplicite një ose dy terma nga kërkimi. Për ta bërë këtë, ne paraprijmë termin ose termat për të ndaluar nga një shenjë dashesh ose minus (-). Duke përjashtuar një fjalë nga kërkimi i tij, fjala tjetër është paraqitur.

Nëse dëshironi të gjeni faqe në internet që flasin për seminare të fundvitit, për shembull, të cilat në të njëjtën kohë nuk flasin për kollokiume, thjesht shkruani "seminare të fundvitit - kollokium". Shpesh është e bezdisshme të kërkosh informacion dhe të marrësh mijëra rezultate të parëndësishme për shkak të një adash. Dashja kështu i shmang këto raste.

Shtimi i fjalëve me "+" ose "*"

Në të kundërt, shenja "+" ju lejon të shtoni fjalë dhe t'i jepni më shumë peshë njërës prej tyre. Kjo shenjë lejon marrjen e rezultateve të përbashkëta për disa terma të ndryshëm. Gjithashtu, nëse keni dyshime në lidhje me kërkimin, shtimi i një ylli (*) ju lejon të kryeni një kërkim të veçantë dhe të plotësoni vendet bosh të pyetjes tuaj. Kjo teknikë është e përshtatshme dhe efektive kur nuk jeni të sigurt për kushtet e sakta të kërkesës, dhe funksionon në shumicën e rasteve.

LEXO  Mjetet analitike të Gmail për të përmirësuar strategjinë tuaj të postës elektronike të korporatës

Duke shtuar yllin pas një fjale, Google do të shtypë fjalën e humbur dhe do ta zëvendësojë yllin me të. Ky është rasti nëse kërkoni për "Romeo dhe Juliet", por keni harruar një fjalë, do të mjaftojë të shkruani "Romeo dhe *", Google do të zëvendësojë yllin nga Juliette të cilin do ta vendosë me të zezë.

Përdorimi i "ose" dhe "dhe"

Një truk tjetër shumë efektiv për të qenë një profesionist në kërkimin e Google është të kryeni kërkime duke përdorur "ose" ("" ose "në frëngjisht). Kjo komandë përdoret për të gjetur dy artikuj pa përjashtuar asnjërën dhe të paktën një nga të dy termat duhet të jetë i pranishëm në kërkim.

Komanda "DHE" e futur midis dy termave do të shfaqë të gjitha faqet që përmbajnë vetëm njërën nga të dy. Si një profesionist i kërkimit në Google, duhet të dini se këto komanda mund të kombinohen për më shumë saktësi dhe rëndësi në kërkim, njëra duke mos përjashtuar tjetrën.

Gjetja e një tipi të veçantë të skedarit

Për të gjetur se si të bëheni kërkim pro Google në mënyrë që të gjeni shpejt një lloj skedari, duhet të përdorni komandën e kërkimit "filetype". Në shumicën e rasteve, Google jep rezultate nga faqet më të renditura ndër rezultatet e para. Sidoqoftë, nëse e dimë saktësisht se çfarë duam, mund të zgjedhim të shfaqim vetëm një lloj specifik skedari për ta bërë detyrën më të lehtë. Për ta bërë këtë, ne do të vendosim "llojin e skedarit: fjalët kyçe dhe llojin e formatit të kërkuar".

Në rast të një kërkimi për një skedar PDF mbi prezantimin e një takimi, ne do të fillojmë duke shtypur "lloji i skedarit të prezantimit të takimit: pdf". Përparësia me këtë komandë është se ajo nuk shfaq faqet e internetit, por vetëm dokumente PDF në kërkimin e saj. I njëjti proces mund të përdoret për të kërkuar një këngë, fotografi ose video. Për një këngë për shembull, duhet të shkruani "titullin e llojit të skedarit të këngës: mp3".

Kërkimi i veçantë nga imazhet

Kërkimi sipas imazhit është një funksion i Google që është pak i njohur për përdoruesit e internetit, megjithatë është shumë i dobishëm. Një seksion i veçantë është në dispozicion në Google për të kërkuar imazhe, kjo është Google Images. Nuk është çështja këtu të futni një fjalë kyçe dhe të shtoni "imazh" më pas, por të ngarkoni një foto nga kompjuteri ose tableti juaj për të parë nëse shfaqen imazhe të ngjashme në Google, për të krahasuar imazhet. imazhe duke kërkuar në URL.

LEXO  Arkivi ose Fshi në Gmail për Biznes: Udhëzuesi

Motori i kërkimit do të shfaqë faqet që përmbajnë imazhin në fjalë dhe gjithashtu do të tregojnë imazhe të ngjashme të gjetura. Ky funksionalitet është i dobishëm për të njohur madhësinë, burimet e një imazhi, deri më sot me saktësi më shumë ose më pak të vendosjes në linjë të kësaj.

Kërko një faqe interneti

Ekziston një mënyrë për të gjetur informacionin që ju nevojitet në një sit. Kjo bën të mundur kufizimin e kërkimit vetëm në një sit. Ky operacion është i mundur duke shtypur "site: sitename". Duke shtuar një fjalë kyçe, ne lehtë marrim të gjitha informacionet në lidhje me fjalën tuaj të pranishme në këtë faqe interneti. Mungesa e një fjalen në kërkesë bën të mundur shikimin e të gjitha faqeve të indeksuara të faqes në fjalë.

Personalizo rezultatet e kërkimit të Google

Mund të rregulloje rezultatet në "Google News" për të parë një botim specifik për vendin. Mund të rregulloje edicionin tënd duke aktivizuar edicionin me porosi nëpërmjet lidhjes në fund të faqes. Ju mund ta rregulloje shfaqjen e Google News duke përzgjedhur një mënyrë në mesin e atyre që të jetë e mundur (në një moderne, kompakte dhe klasik), rregulloje temat duke shtuar tema lokale të lajmeve.

Ju gjithashtu mund të përshtatni burimet e Google News duke treguar vendet tuaja të preferuara dhe më pak të preferuara. Gjithashtu është e mundur që të rregullohen parametrat e kërkimit. Si një tjetër tip për t'u bërë një pro Google, ju mund të rregulloni filtrat SafeSearch për të filtruar përmbajtjen seksuale ose fyese.

Për të përshpejtuar kërkime mbi motor kërkimi, aktivizoni Instant Search, të rregulluar numrin e rezultateve për faqe (duke filluar nga rezultatet 10 për faqe 50 ose 100 rezulton faqe), të hapur rezultatet në një dritare të re, të bllokojë të caktuara faqet, ndryshoni gjuhën e parazgjedhur ose përfshini shumë gjuhë. Duke customizing parametrat e kërkimit, ju gjithashtu mund të ndryshojë geolocation duke zgjedhur një qytet apo një vendi, adresa, kodi postar. Këto cilësime ndikojnë në rezultatet dhe shfaqin faqet më të rëndësishme.

Merrni ndihmë nga mjete të tjera të Google

Google ofron disa mjete që lehtësojnë kërkimet si:

Përcaktoni, një operator që siguron përkufizimin e një fjale pa nevojën për të shkuar përmes Wikipedia. Vetëm shkruani " përcaktoj: fjalë për të përcaktuar Dhe përkufizimi shfaqet;

Cache është një operator që ju lejon të shihni një faqe pasi ruhet në cache të Google. (memorje e fshehtë: emri i siten);

Related ju lejon të shtoni një URL pas komandës për të identifikuar faqe të ngjashme (lidhur: google.fr për të zbuluar motorë të tjerë kërkimi);

LEXO  Softueri 10 falas

Allintext është i dobishëm për të kërkuar një term në trupin e një vendi duke përjashtuar titullin e faqes (allintext: fjalë kërkimi);

allinurl është një tipar që ju lejon të kërkoni URL të faqeve të internetit dhe Inurl, në tekst, ju lejon të kërkoni një fjali të plotë;

Allintitle dhe intitle ju lejon të kërkoni në titujt e faqeve me etiketën "titulli";

Stoqet shërbejnë për të ndjekur kursin e çmimit të aksioneve të kompanisë duke shtypur aksionet: emri i kompanisë ose kodi i pjesës së saj ;

Info është një mjet që ju lejon të merrni informacione në lidhje me një sit, të keni qasje në memorjen e fshehtë të faqes, faqe të ngjashme dhe kërkime të tjera të përparuara;

mot përdoret për të zbuluar parashikimin e motit për një qytet ose rajon (moti: Parisi ju lejon të zbuloni se si është moti në Paris;

hartë shfaq hartën e një lokaliteti;

Inpostauthor është një operator i Google Blog Search dhe është i dedikuar për kërkime brenda blogjeve. Mundëson gjetjen e një artikulli të botuar nga një autor (inpostauthor: emri i autorit).

Inblogtitle është gjithashtu e rezervuar për kërkimin brenda blogjeve, por kufizon kërkimin në titujt e blogut. Inposttitle kufizon kërkimin në titujt e postimeve të blog.

Merrni më shumë informacion në lidhje me motorin e kërkimit

Ka shumë informacione në ueb dhe nuk është gjithmonë e lehtë të dihet se si të gjesh atë. Megjithatë, një kërkim në Google direkt shkruan pyetjen që korrespondon me kërkimin e tij dhe faqet e qasjes të të dhënave publike si BPV, shkalla e vdekshmërisë, jetëgjatësia, shpenzimet ushtarake. Është e mundur që Google të kthehet në një kalkulator ose konvertues.

Pra, për të njohur rezultatin e një operacioni matematik, thjesht futni këtë operacion në fushën e kërkimit dhe fillo kërkimin. Motori i kërkimit mbështet shumëzimin, zbritjen, ndarjen dhe shtimin. Operacione komplekse janë gjithashtu të mundshme dhe Google mundëson të vizualizojë funksionet matematikore.

Për ata që duan të konvertojnë një njësi të vlerës të tilla si shpejtësia, distanca midis dy pikave, monedha, Google mbështet shumë sisteme dhe monedha. Për ta kthyer një distancë, për shembull, thjesht shkruani vlerën e kësaj distance (kilometrat 20 për shembull) dhe konvertojeni atë në një njësi tjetër vlere (në milje).

Për të gjetur kohën e një vendi për një videokonferencë për shembull, thjesht shtypni pyetjen + kohën + emrin e vendit ose të qyteteve kryesore të këtij vendi. Po kështu, për të qenë të vetëdijshëm për fluturimet e disponueshme midis dy aeroporteve, duhet të përdorni komandën "fluturim" për të hyrë në qytetet e nisjes / destinacionit. Komanda "fluturim" do të shfaqë kompanitë e regjistruara në aeroport, oraret e linjave të ndryshme, fluturimet nga dhe në destinacion.

Fat i mirë .........