Etiketat e Gmail janë një veçori e fuqishme që ju ndihmon të organizoni kutinë tuaj hyrëse. Ato ju lejojnë të klasifikoni e-mailet tuaja sipas kategorive të ndryshme, si puna, financat, hobi apo edhe projektet personale. Etiketat funksionojnë si dosje, kështu që ju mund t'i organizoni emailet tuaja në mënyrë që ato të jenë lehtësisht të arritshme kur ju nevojiten.

Shtoni etiketa në emailet tuaja duke klikuar në ikonën "Etiketë" në krye të kutisë suaj hyrëse. Ju gjithashtu mund t'i shtoni ato duke përdorur shkurtoren e tastierës "e". Thjesht duhet të zgjidhni emailet që dëshironi të klasifikoni, klikoni në "Etiketë" dhe zgjidhni etiketën e dëshiruar. Ju gjithashtu mund të krijoni të reja duke klikuar në "Menaxho etiketat".

Gmail ju ofron mundesine personalizoni ngjyrat dhe emrat e etiketave tuaja për t'i bërë më të lehtë identifikimin e tyre. Ju gjithashtu mund t'i gruponi ato si një hierarki, e cila mund t'ju ndihmojë të organizoni më mirë emailet tuaja.

Me etiketat, ju mund ta mbani kutinë tuaj hyrëse të pastër dhe të organizuar, edhe nëse merrni shumë email çdo ditë. Duke përdorur etiketat, ju gjithashtu mund të mbani gjurmët e projekteve të rëndësishme dhe gjërave për të bërë. Etiketat e Gmail janë një mjet i shkëlqyeshëm për të përmirësuar produktivitetin dhe për të thjeshtuar rutinën tuaj të përditshme.

Etiketat e Gmail janë një veçori thelbësore për këdo që kujdeset për organizimin e kutisë së tyre hyrëse. Falë tyre, ju mund t'i klasifikoni emailet tuaja në mënyrë të thjeshtë dhe efikase dhe në këtë mënyrë të menaxhoni më mirë kohën dhe punën tuaj.

Përdorni etiketa për të klasifikuar emailet tuaja

Tani që i dini etiketat e Gmail dhe cilat janë ato, është koha të mësoni më shumë se si t'i përdorni ato për të klasifikuar emailet tuaja. Etiketat ju lejojnë të organizoni kutinë tuaj hyrëse duke caktuar kategori specifike për mesazhet tuaja. Kjo mund të ndihmojë të siguroheni që të mos harroni t'u përgjigjeni mesazheve të rëndësishme ose të gjeni shpejt informacione të rëndësishme.

Për të përdorur etiketat, fillimisht duhet t'i krijoni ato. Për ta bërë këtë, shkoni te cilësimet e llogarisë tuaj Gmail dhe zgjidhni "etiketat". Këtu mund të krijoni etiketa sa të doni duke i emërtuar sipas nevojave tuaja.

Pasi të keni krijuar etiketat tuaja, mund t'i aplikoni ato në emailet tuaja duke i tërhequr ato në etiketën e dëshiruar. Ju gjithashtu mund t'i aplikoni ato duke klikuar ikonën e etiketës në shiritin e sipërm të faqes së lexuar të emailit, më pas duke zgjedhur etiketën e duhur.

Është gjithashtu e mundur të konfiguroni Gmail për të automatizuar procesin e etiketimit. Për ta bërë këtë, shkoni te cilësimet e llogarisë tuaj Gmail dhe zgjidhni "Filters and blocks". Këtu mund të krijoni rregulla në mënyrë që postimet që përputhen me kritere të caktuara të etiketohen automatikisht.

Duke përdorur Gmail Labels, mund të organizoni më mirë kutinë tuaj hyrëse dhe të siguroheni që të mos humbisni informacione të rëndësishme.

Optimizoni kutinë tuaj hyrëse me etiketat e Gmail: këshilla dhe truke.

Përdorimi i etiketave të Gmail mund t'ju ndihmojë të optimizoni kutinë tuaj hyrëse duke i kategorizuar automatikisht emailet tuaja bazuar në kriteret e paracaktuara. Megjithatë, për të përfituar plotësisht nga ky mjet, këtu janë disa këshilla dhe këshilla që duhen ndjekur:
  1. Caktoni ngjyra unike për etiketat më të rëndësishme për t'i identifikuar me lehtësi.
  2. Përdorni etiketa për të grupuar emailet sipas temës ose kategorisë, si p.sh. financat ose rezervimet.
  3. Krijoni filtra për të lidhur automatikisht etiketat me dërgues ose fjalë kyçe specifike në temën ose trupin e mesazhit.
  4. Përdorni veçorinë "Arkivi" për të fshirë emailet nga kutia juaj hyrëse duke i mbajtur ato në të gjithë llogarinë tuaj për t'i parë më vonë.
  5. Fshini emailet e panevojshme ose të kopjuara duke përdorur funksionin "Fshi" për të liruar hapësirë ​​në kutinë tuaj hyrëse.

Optimizoni kutinë tuaj hyrëse me etiketat e Gmail: këshilla dhe truke.

Etiketat e Gmail janë një mjet i fuqishëm për të organizuar kutinë tuaj hyrëse. Ato ndihmojnë për të klasifikuar emailet sipas kategorive të ndryshme, si financa, puna, hobi, etj. Duke përdorur etiketat në mënyrë efektive, ju mund të përmirësoni produktivitetin tuaj dhe të kurseni kohë duke gjetur shpejt emailin që po kërkoni.

Këshillë 1: Krijoni etiketa sipas nevojave tuaja. Është e rëndësishme të krijoni etiketa që përputhen me zakonet tuaja të punës. Kjo do të optimizojë kutinë tuaj hyrëse dhe do të sigurohet që të mos humbisni asgjë.

Këshillë 2: Përdorni filtra për të automatizuar procesin e klasifikimit. Duke përdorur filtra, mund të vendosni rregulla për klasifikimin automatik të emaileve bazuar në kritere të ndryshme si dërguesi, subjekti, fjala kyçe, etj.

Këshilla 3: Përdorni etiketa shtesë për organizim të mëtejshëm. Nëse keni nevojë për më shumë kategori për të organizuar emailet tuaja, përdorni etiketa shtesë. Kjo do t'ju lejojë të keni një inbox të strukturuar mirë dhe të mos humbni kohë duke kërkuar një email specifik.

Duke përdorur këto këshilla, mund të optimizoni kutinë tuaj hyrëse me etiketat e Gmail. Është e rëndësishme të merrni kohë për të organizuar siç duhet kutinë tuaj hyrëse për të përmirësuar produktivitetin tuaj dhe për të shmangur humbjen e kohës duke kërkuar për email. Pra, përdorni me mençuri etiketat e Gmail dhe shijoni një kuti hyrëse të organizuar mirë.