Përdorni veçoritë e Gmail për të gjurmuar klientët dhe perspektivat

Gmail për biznes ofron disa veçori që mund t'ju ndihmojnë të gjurmoni dhe menaxhoni klientët dhe perspektivat tuaja në mënyrë efektive. Në këtë pjesë të parë, ne do të trajtojmë përdorimin e kutisë hyrëse dhe etiketave për të organizuar dhe gjurmuar komunikimet me kontaktet tuaja.

Hapi i parë është për të organizoni kutinë tuaj hyrëse duke përdorur etiketa me porosi për klientët dhe perspektivat. Ju mund të krijoni etiketa specifike për çdo klient ose kategori të mundshme, më pas t'i caktoni këto etiketa në emailet hyrëse dhe dalëse. Kjo do t'ju lejojë të gjeni shpejt mesazhe në lidhje me një klient ose klient të caktuar dhe të gjurmoni historinë e komunikimit.

Më pas mund të përdorni filtrat e Gmail për të automatizuar procesin e etiketimit. Krijoni filtra bazuar në kritere të tilla si adresa e emailit të dërguesit, lënda ose përmbajtja e mesazhit dhe përcaktoni një veprim për të kryer, siç është caktimi i një etikete specifike.

Kështu, duke përdorur etiketa dhe filtra, ju mund të mbani një regjistër të qartë të komunikimit tuaj me klientët dhe perspektivat, gjë që është thelbësore për menaxhimin efektiv të marrëdhënieve me klientët.

Përdorni mjetet e hyrjes për të përmirësuar ndjekjen e klientëve dhe të mundshëm

Përveç veçorive origjinale të Gmail-it, mund të përfitoni gjithashtu nga integrimet me mjete të palëve të treta për të përmirësuar menaxhimin e klientit dhe të perspektivës. Në këtë pjesë, ne do të shikojmë se si integrimet me CRM dhe mjetet e menaxhimit të projektit mund t'ju ndihmojnë të gjurmoni kontaktet tuaja në mënyrë më efikase.

LEXO  Menaxhoni me efikasitet projektet tuaja profesionale

Integrimi i Gmail me një mjet CRM (Menaxhimi i Marrëdhënieve me Klientin) mund t'ju lejojë të centralizoni të gjithë informacionin për klientët dhe perspektivat tuaja. Zgjidhjet popullore si Salesforce, HubSpot ou Zoho CRM ofroni integrime me Gmail, duke ju lejuar të aksesoni informacionin CRM direkt nga kutia juaj hyrëse. Kjo e bën më të lehtë gjurmimin e ndërveprimeve me klientët dhe perspektivat dhe ju jep një histori të plotë të komunikimeve.

Për më tepër, mund të integroni gjithashtu Gmail me mjetet e menaxhimit të projektit, të tilla si Trello, Asana ose Monday.com, për të gjurmuar detyrat dhe projektet që lidhen me klientët dhe perspektivat tuaja. Për shembull, mund të krijoni karta Trello ose detyra Asana direkt nga emaili në Gmail, duke e bërë më të lehtë menaxhimin dhe gjurmimin e projekteve të lidhura me klientët.

Duke përfituar nga këto integrime, ju mund të përmirësoni ndjekjen e klientit tuaj dhe të perspektivës dhe të siguroni koordinim më të mirë midis anëtarëve të ekipit tuaj, gjë që është thelbësore për ofrimin e një shërbimi të shkëlqyer ndaj klientit dhe mbajtjen e një marrëdhënie të fortë me kontaktet tuaja.

Këshilla për optimizimin e përdorimit të Gmail për biznesin tuaj për të gjurmuar klientët dhe perspektivat

Për të optimizuar më tej përdorimin e Gmail për biznesin tuaj për të gjurmuar dhe menaxhuar më mirë klientët dhe perspektivat tuaja, është thelbësore të organizoni dhe strukturoni kutinë tuaj hyrëse. Mund të filloni duke krijuar etiketa specifike për klientët, drejtuesit dhe fazat e ndryshme të procesit të shitjes. Duke përdorur këto etiketa, do të jeni në gjendje të renditni shpejt emailet tuaja dhe të identifikoni përparësitë.

LEXO  Përdorni mjetet e Google me mençuri: trajnim falas

Një këshillë tjetër është të aktivizoni njoftimet e leximit për t'u siguruar që mesazhet tuaja të rëndësishme janë lexuar nga klientët dhe klientët tuaj. Kjo do t'ju lejojë të gjurmoni komunikimet dhe të siguroheni që informacioni thelbësor është marrë.

Mos hezitoni të shfrytëzoni funksionet e filtrimit për të automatizuar menaxhimin e e-mail-eve tuaja. Ju mund të krijoni filtra për të zhvendosur automatikisht emailet në etiketa specifike ose për të raportuar mesazhe bazuar në rëndësinë e tyre.

Së fundi, përfitoni nga mjetet e integrimit për të lidhur Gmail me aplikacione të tjera të menaxhimit të marrëdhënieve me klientët (CRM) dhe produktivitetit. Duke sinkronizuar emailet tuaja me këto aplikacione, do të jeni në gjendje të menaxhoni kontaktet tuaja, të gjurmoni ndërveprimet dhe të monitoroni performancën e fushatave tuaja të marketingut direkt nga Gmail.

Duke zbatuar këto këshilla, mund të përdorni Gmail për biznes në mënyrë më efektive për të gjurmuar dhe menaxhuar klientët dhe perspektivat tuaja.