Ky kurs, i ofruar nga HEC Paris, u drejtohet të gjithë studentëve që janë të interesuar të ndjekin një kurs përgatitor, pavarësisht nga disiplina dhe jo vetëm ata që planifikojnë të përgatiten për provimet konkurruese për shkollat ​​​​e biznesit.

Klasat përgatitore, ky kurs legjendar, emri i të cilit u jep drithërime disa gjimnazistëve...

Megjithatë, mijëra studentë e zgjedhin atë çdo vit, për të vazhduar studimet e tyre pas diplomës. Në çfarë përbëhet? A është vërtet e rezervuar për elitën? Vërtet duhet të jesh gjeni për të pasur sukses në përgatitje?

Nuk jam i sigurt… ne besojmë se përgatitja është e arritshme për të gjithë; ju vetëm duhet të jeni kurioz dhe të motivuar.

Këto video, të destinuara për nxënës të shkollave të mesme dhe përgatitore, çmitizojnë klasën përgatitore duke sulmuar paragjykimet e shumta në lidhje me të. Ne do t'ju shoqërojmë gjatë këtij eksplorimi të përgatitjes dhe do të ndajmë me ju përvojën tonë të fundit të këtij kursi. Videot do t'u përgjigjen pyetjeve tuaja në të gjitha aspektet e përgatitjes, veçanërisht falë intervistave dhe dëshmive të studentëve përgatitor, ish-studentëve përgatitor por edhe ekspertëve.