Me ndryshimin e botës së punës, shumë njerëz duan të lënë punën e tyre, të fillojnë një biznes ose të ndryshojnë karrierë në mënyrë që të bëjnë punë më kuptimplote, për veten e tyre dhe, në mënyrë ideale, për botën. Por lëkundjet sizmike po ndodhin edhe në nivelin makroekonomik. Botëkuptimi ka ndryshuar në mënyrë dramatike që kur shumica prej nesh hynë në fuqinë punëtore.

Sidomos pasi makinat mund të bëjnë më shumë sot nga sa kishim imagjinuar. Ata mund të zëvendësojnë punët njerëzore që nuk mund t'i zëvendësonin më parë. Makineritë mund të kryejnë detyra kontabiliteti, operacione kirurgjikale, telefonata të automatizuara për rezervime restorantesh dhe detyra të tjera të përsëritura manuale. Makinat po bëhen më të zgjuara, por vlera e aftësive njerëzore kundrejt makinerive mbetet kritike. Ndërsa këto punë zëvendësohen nga makinat, njerëzit duhet të përshtaten dhe të zhvillojnë aftësi për të siguruar të ardhmen e tyre të karrierës.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale →

LEXO  MOOC MMS: Profesioni im i kujdesit shëndetësor