Print Friendly, PDF & Email

Çdo klient i mundshëm do t'i rezistojë një shitësi. Më pas klienti do të kundërshtojë me kundërshtime. Si të reagoni ndaj një kundërshtimi? Cilat janë llojet e ndryshme të kundërshtimeve me të cilat do të përballeni? Në këtë trajnim, mbuloni kategoritë kryesore të kundërshtimeve siç janë kundërshtimet reale, status quo-ja, çmimet dhe shumë të tjera. Philippe Massol ndan përvojat dhe këshillat e tij me të gjithë shitësit dhe punonjësit që kanë të bëjnë me klientët në konflikt. Në këtë mënyrë, ju do të dini përgjigjet për kundërshtimet më të zakonshme dhe do të riktheheni më lehtë gjatë takimeve të shitjeve. Më pas do të shmangni situatat ndonjëherë të pakëndshme dhe do të dini si të merreni me klientët apo blerësit destabilizues.

Trajnimi i ofruar në Linkedin Learning është i një cilësie të shkëlqyer. Disa prej tyre ofrohen pa pagesë dhe pa regjistrim pasi të jenë paguar. Pra, nëse një temë ju intereson, mos hezitoni, nuk do të zhgënjeheni.

Nëse keni nevojë për më shumë, mund të provoni një abonim 30-ditor falas. Menjëherë pas regjistrimit, anuloni rinovimin. Kjo është për ju siguria për të mos u tarifuar pas periudhës së provës. Me një muaj keni mundësinë të përditësoheni për shumë tema.

Paralajmërim: ky trajnim supozohet të bëhet përsëri duke paguar më 30/06/2022

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale →

 

LEXO  Krijoni një dyqan Dropshipping (në 60 minuta)